Ontstoppen afvoer: de oorzaken

We herkennen het allemaal: we zijn net begonnen met afwassen, wanneer plotseling het water niet meer wegloopt. De hele wasbak is dan meteen onbruikbaar, niet ideaal! Er zijn diverse oorzaken voor een verstopping van het riool. Voor je begint met het ontstoppen van de afvoer, is het belangrijk dat je daarover nadenkt. Daarmee voorkom je dat het probleem in de toekomst opnieuw optreedt. Wat zijn deze oorzaken precies?

• Slecht onderhoud
  • Verkeerde gebruiken
  • Verzakkingen of wortelgroei
  • DSrioolservice

Ben je dagelijks bezig met het ontstoppen van de afvoer? Grote kans dat de riolering onder het huis slecht onderhouden is. Dit is met name het geval bij oudere huizen, waar de buizen decennia geleden zijn aangelegd. Vaak wordt de riolering onder de straat om de zoveel tijd vervangen, maar de buizen in huis zijn je eigen verantwoordelijkheid. Het is dus van belang om ze regelmatig te controleren. Slecht onderhoud is één van de belangrijkste oorzaken van een verstopping. Wanneer je wekelijks bezig bent met het ontstoppen van de afvoer, doe je eigenlijk aan symptoombestrijding. Misschien is het dan een keer tijd om de oorzaak aan te pakken: de riolering onder het huis! Verder komt het ook vaak voor dat mensen niet goed voor hun riolering zorgen. Ze spoelen vetten en zeepresten moeiteloos door de goot, terwijl dat voor flinke verstoppingen kan zorgen. Het ontstoppen van de afvoer kan die problemen tijdelijk verhelpen, maar op de lange termijn is het van belang om de gewoontes aan te passen. Alleen op die manier blijft de wasbak langere tijd vrij van verstopping!  Wil je meer weten over de oorzaken van verstopping, of heb je een verstopping in je huis in Noordwijk? Neem dan contact op met Dirk Schaap Rioolservice. Op de site, dsrioolservice.nl, lees je meer over dit bedrijf en hun dienstverlening. Je kunt direct telefonisch contact opnemen, of een e-mail achterhalen.

Ontstoppen afvoer: onbegonnen werk?

Er zijn nog een tweetal andere zaken waarbij het ontstoppen van de afvoer bij voorbaat al weinig zinvol is. Dit is het geval bij verzakkingen of wortelgroei. Wanneer deze twee zaken optreden, kun je daar als particulier weinig aan beginnen. Je zult een professioneel bedrijf moeten inschakelen om de problemen op te lossen. Op die manier maak je de riolering van het huis weer toekomstbestendig. Het ontstoppen van de afvoer is slechts een pleister op de wond: pak de onderliggende oorzaak aan! Hierboven is enkel nog gesproken over milde problemen met de riolering, maar soms is de situatie een stuk serieuzer. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er water omhoog komt in de douchecabine, of je helemaal geen water meer kunt gebruiken. Op die momenten is het fijn dat er direct hulp komt, wat het tijdstip ook is. Dirk Schaap Rioolservice staat altijd voor je klaar. In de regio Zuid-Holland is het bedrijf zelfs 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. De ervaren medewerkers gaan direct op zoek naar de oorzaak van de verstopping. Ze repareren de schade, ontstoppen de afvoer en geven tips om eenzelfde probleem te voorkomen. Neem direct contact op, dan is jouw rioolprobleem snel verholpen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van riolering, of wil je weten wat je wel en niet door de goot mag spoelen? Ga dan direct naar bovenstaande site en lees het laatste nieuws. In de blogs lees je onder meer hoe je problemen met het riool voorkomt, hoe je van die vieze rioollucht afkomt en hoe je rioolvliegen bestrijdt! Het wekelijks ontstoppen van de afvoer is dankzij deze tips voorgoed verleden tijd!