Honden tuigen

Honden tuigen? Veel mensen die dit nog niet kennen, vinden dit altijd een wat vreemd gezicht. Want waarom zou je je hond nu een tuigje aantrekken? Je kunt toch ook gewoon een halsband en een riem gebruiken? Dat laatste is inderdaad waar en het heeft als voordeel dat je de halsband continu om kunt laten zitten en de riem er alleen maar even aan hoeft te klikken op het moment dat jij met je trouwe viervoeter naar buiten wilt gaan. Honden tuigen hebben echter ontzettend veel meer voordelen, daar weegt het gedoe met het aandoen van het tuigje zeker tegen op! Bovendien, als jij je dier van jongs af aan hieraan laat wennen, zal het aantrekken van het tuig ook zeker geen probleem gaan en eigenlijk zonder moeite verlopen. Je moet er zelf natuurlijk ook gewoon even wat handigheid in krijgen, na een aantal keer zal het echt een stuk soepeler gaan dan de eerste keer dat je dit product bij jouw dier gebruikt. Honden tuigen zijn wat dat betreft eigenlijk niet lastiger in gebruik dan halsbanden, zodra jij en je hond er eenmaal aan gewend zijn!

Honden tuigen hebben veel voordelen

Honden tuigen hebben zoals gezegd verschillende voordelen ten opzichte van halsbanden met riemen. Wat voor voordelen zijn dit nu precies? Denk dan aan:

  • minder getrek door het dier
  • betere controle over je viervoeter
  • meer draagcomfort

Sommige viervoeters hebben nog wel eens de neiging om te gaan trekken op het moment dat ze uitgelaten worden. Dat ze dit doen op het moment dat ze iets bijzonders ruiken, dat is eigenlijk niet zo heel erg vreemd, ze gaan dan gewoon hun neus achterna. Maar als ze dit continu doen, dan is dit natuurlijk erg vervelend, het kost je dan veel kracht om je dier in bedwang te houden. Honden tuigen hebben op de meeste viervoeters het effect dat ze rustiger lopen, dat ze niet meer aan de riem trekken. Daarnaast is het voor jouw hond heel prettig dat het draagcomfort veel hoger ligt. Met een halsband komt er veel druk op de nekwervels, maar bij een tuig wordt dit veel beter over het hondenlijf verdeeld. Bovendien drukt het ook niet op de luchtpijp. Je hoeft je als baasje dan ook minder bezwaard te voelen als je een keer tegengas moet geven. Daar komt voor jou als baasje bij dat je gewoon meer controle hebt. Honden tuigen zitten over de rug, de borst en de nekaanzet. Je kunt je beestje zo beter in bedwang houden en hoeft niet aan zijn hals te trekken op het moment dat hij ergens heel enthousiast op wil reageren.

Koop kwaliteit

Honden tuigen hebben dus echt belangrijke voordelen en het is jammer dat nog niet meer baasjes dit kopen voor hun viervoeter. Wil jij wel afstappen van de halsband en gebruik gaan maken van een tuig? Dan is het van belang dat je een exemplaar van een goede kwaliteit koopt. Helaas is er in winkels veel rommel op dit gebied te koop en dat is zonde. Honden tuigen dienen gemaakt te zijn van goede en stevige materialen, die tegen een stootje kunnen zodat ze een lange levensduur hebben. Ook moeten ze in verschillende maten zijn en ook nog op maat gemaakt kunnen worden, om zo perfect aan te sluiten op het lichaam van jouw hond. Wil jij een goed exemplaar kopen? Doe je aankoop dan bij Rogue Royalty. Zoals je op RogueRoyalty.nl kunt lezen, kiezen zij altijd voor de beste kwaliteit, zodat je zeker weet dat je een goed product koopt. Honden tuigen moet je dan ook zeker bij hen kopen!