Bomen kopen

Wil jij bomen kopen voor je tuin? Een goede keus, want we kunnen wel wat meer groen gebruiken in ons land! Steeds meer mensen hebben de afgelopen twintig jaar gekozen voor tuinen waar zo weinig mogelijk aan gedaan hoeft te worden. In veel gevallen kwam dit neer op kiezen voor betegeling of voor grint. Dit is inderdaad relatief onderhoudsvriendelijk, maar we merken daar nu zo langzamerhand zeker de negatieve effecten van. Boomwortels houden bijvoorbeeld water vast en ze voorkomen dat zand zo maar weg kan spoelen bij een hevige regenbui. Alleen daarom al is bomen kopen dus een goed idee! Daar komt bij dat een boom CO2 opneemt uit de lucht en dat het zorgt voor schaduw, wat ook zeker geen overbodige luxe is in de zomer, helemaal aangezien dat voorspellingen zijn dat de zomers steeds vaker echt warm zullen worden. Ze zorgen voor koelte en het is uit onderzoek ook gebleken dat plekken in de stad met veel begroeiing beduidend koeler zijn op warme dagen dan plekken waar eigenlijk niets groens groeit. Daarbij komt natuurlijk ook nog eens dat vogels, maar ook andere dieren en insecten, baat hebben bij een boom hier en daar. Wil jij je steentje bijdragen aan een betere leefomgeving en ben jij voorstander van duurzaamheid, dan is bomen kopen dus een goed idee!

Bomen kopen voor jouw tuin of balkon

Als jij beschikt over een redelijke voortuin of achtertuin, dan kun je verschillende soorten bomen kopen. Dit wordt natuurlijk al weer een iets ander verhaal als jouw tuintje niet veel groter is dan een postzegel en heb je enkel een balkon, dan lijkt het eigenlijk helemaal onmogelijk. Maar onmogelijk is het nooit! Je kunt namelijk ook bomen kopen die klein blijven en die zelfs in een pot kunnen overleven. Zo kun je dus ook met alleen een balkon jouw steentje bijdragen. Natuurlijk is het wel zo dat je veel meer opties hebt op het moment dat je een wat grotere tuin hebt. Dan kun je er eigenlijk alles in kwijt wat jij zou willen, je kunt dan uit heel veel verschillende boomsoorten kiezen. Houdt wel altijd rekening met de maximale hoogte en omtrek die een boom kan bereiken, sommige soorten nemen echt veel ruimte in beslag en zijn voor een stadstuin misschien minder geschikt. Maar je kunt altijd bomen kopen die wel passen bij jouw specifieke situatie!

Kies goede leverancier

Als jij een boom plant, dan doe je dit natuurlijk voor de langere tijd, je wilt dat deze echt vele jaren blijft staan. Als je hier zeker van wilt zijn, dan moet je bomen kopen die van een goede kwaliteit zijn. Het beste ga je hiervoor naar een echte kweker, zodat je zeker weet dat je een goed product krijgt. Via Bomenweb kun je bijvoorbeeld uitstekende exemplaren kopen en dat tegen een scherpere prijs dan bij het tuincentrum het geval is! Wat kun je nu voor bomen kopen bij hen? Je kunt bij hen terecht voor veel verschillende soorten, die zij opgedeeld hebben in de volgende categorie├źn:

  • groenblijvende soorten
  • leibomen
  • dakbomen
  • bolbomen
  • fruitbomen
  • treurbomen
  • sierbomen
  • zuilbomen

Je hebt dus echt veel verschillende mogelijkheden, alleen al wat het model betreft. En dan zijn er dus nog diverse soorten binnen iedere categorie. Er is hierdoor altijd wel een soort te vinden die echt helemaal past bij de grootte van jouw tuin, bij jouw grondsoort en bij jouw persoonlijke smaak. Kijk dus gewoon eens rond op Bomenweb.nl en kijk naar de diverse mogelijkheden die zij kunnen bieden. Je kunt bij hen bovendien niet alleen bomen kopen, ook voor tuinplanten zit je bij hen goed!