Drie leuke vormen van peuterspeelgoed

zippytoys - PeuterspeelgoedDe peuterfase is een prachtige tijd. Ergens tussen de leeftijd van één en vier jaar leert je kindje lopen, staan en vormen zich de eerste sociale vaardigheden. Goed peuterspeelgoed is essentieel om de kleine te helpen tijdens deze spannende periode. Daarom bespreken we in dit artikel drie goede voorbeelden van peuterspeelgoed. Dit speelgoed helpt je peuter om de wereld te leren kennen en om spelenderwijs vooruitgang te boeken. Welke artikelen worden hier besproken?

  • Babywalker van Woezel en Pip
  • Goki Puzzelklok
  • Hape Motoriek Spiraal

De babywalker van Woezel en Pip is een geweldige manier om je kindje kennis te leren maken met staan en lopen. In de walker zitten allerlei leuke spellen verwerkt, waaronder een puzzel, diverse vormen en leuke kleur- en bewegingsspelletjes. De walker is perfect voor peuters die net leren lopen of staan en voorziet in de verdere ontwikkeling van deze vaardigheden. Om met de verschillende spellen te kunnen spelen, moet je peuter namelijk gaan staan, om ze van dichtbij te bekijken. Wanneer je kind het peuterspeelgoed mee wil nemen naar een andere kamer, moet hij of zij ervoor zorgen dat ze naar een andere plek kunnen lopen. Het toestel kruipend meenemen is erg lastig! Houd je kindje natuurlijk goed in de gaten wanneer ze voor het eerst met de walker spelen. Ze hebben de eerste paar keer tijdens het staan en lopen moeite om hun evenwicht te bewaren. De walker helpt je peuter om deze vaardigheden te ontwikkelen en te versterken. Zo loopt de kleine binnen mum van tijd door het hele huis. Woezel en Pip zijn leuke figuurtjes, die je kind misschien ook al kent van de tv of van ander speelgoed. Door het leuke thema zal je peuter gefascineerd blijven en eindeloos met dit speelgoed willen spelen!

Peuterspeelgoed: Goki puzzelklok en Hape Motoriek Spiraal

Het tweede peuterspeelgoed dat we in dit artikel behandelen is de Goki puzzelklok. De Goki puzzelklok is een normale klok, maar deze is opgebouwd uit allerlei puzzelstukken. Deze puzzelstukken hebben een leuke kleur, zodat je kind kan onthouden waar welk stuk hoort te zitten. Door de klok goed in elkaar te zetten, komt je peuter vroegtijdig in aanraking met het concept van klokkijken. Bij de latere ontwikkeling is dit essentieel, hoe eerder je hiermee begint hoe beter! Bovendien train je met de klok de puzzelvaardigheden van je koter. De klok moet namelijk wel eerst even in elkaar worden gezet en dat is lang niet altijd even makkelijk! Welk getal moest ook alweer waar? Waar zaten de wijzers precies? Wanneer je kindje zich bezighoudt met deze vragen, komt het klokkijken vanzelf! Het derde en laatste peuterspeelgoed is de Hape Motoriek Spiraal. Deze hebben we vroeger allemaal zien staan bij de dokter of tandarts: houten spiralen met daaraan ringen die naar de andere kant gebracht moeten worden. Wanneer je de spiraal aanraakt, ben je af en moet je opnieuw beginnen. Motoriek en coördinatie worden getraind met dit leuke peuterspeelgoed. Ken jij meer speelgoed waar je peuter van geniet? Laat het weten in de reacties.

Snel in huis en uitstekende kwaliteit

Het leukste kinderspeelgoed bestel je bij Zippytoys. Op hun website, https://www.zippytoys.nl/peuterspeelgoed, lees je meer over het speelgoed dat in dit artikel is behandeld. Ook kun je meteen een bestelling plaatsen, je hebt het speelgoed dan morgen al in huis! Op iedere bestelling zit bovendien retourgarantie. Dus mocht je niet tevreden zijn, dan krijg je gewoon je geld terug! Wil je meer weten over het ideale peuterspeelgoed en waar je op moet letten tijdens het spelen? Neem dan direct een kijkje op bovenstaande site.