Hoe krijg ik mijn ex terug?

liefdesverdriet - hoe krijg ik mijn ex terugEen vraag die veel Nederlanders zichzelf stellen na een mislukte relatie is: “hoe krijg ik mijn ex terug?”. Het is niet gek dat we ons dit massaal afvragen, het is vaak namelijk niet helemaal duidelijk waar het nou precies mis is gegaan. Wanneer we dit wel weten is het interessant om te bekijken hoe we het anders hadden kunnen doen en om met die kennis aan de slag te gaan. Op bovenstaande vraag is daarom geen eenduidig antwoord te geven. Iedere relatie is anders en daarom is ook iedere oplossing uniek. Hoe krijg ik mijn ex terug? Door goed naar jezelf te kijken. Welke aspecten van jezelf moet je nagaan?

  • Je houding ten opzichte van de verandering
  • De manier waarop jij in de relatie stond
  • De manier waarop je jouw partner behandelde

Wanneer je relatie stukloopt, ken je eerst alleen maar verdriet. Je bent niet bezig met de gevolgen of de consequenties voor de lange termijn, je bent enkel bezig met een verwerkingsproces. Op een gegeven moment kun je hier doorheen kijken, het verdriet een beetje opzij zetten. Het is dan belangrijk om voor jezelf te bepalen hoe je terugkijkt op de relatie. Had je gewild dat jullie nog steeds bij elkaar waren, of is het goed zo? In veel gevallen realiseren beide partners zich dat de vraag (hoe krijg ik mijn ex terug) helemaal niet van toepassing is: ze kunnen hun leven zonder elkaar voortzetten. Het is belangrijk om je eigen gevoel te achterhalen en daarop een volgende stap te baseren. Kom je tot de conclusie dat je wel graag samen verdergaat, dan kun je daar helemaal voor gaan, net als je destijds voor de relatie bent gegaan. Hoe krijg ik mijn ex terug? Door eerst te bepalen of je dat zelf wilt. Alleen dan kun je de benodigde moeite opbrengen om hier opnieuw voor te gaan en opnieuw het hart van je ex-partner te veroveren.

Hoe krijg ik mijn ex terug: gedrag tijdens de relatie

Een tweede belangrijke stap is kijken naar je eigen gedrag tijdens de relatie. Dit is lang niet altijd positief. Vaak heb je een grote ruzie nog wel helder in het geheugen, maar kijk ook eens naar wat andere momenten waarop jullie relatie wat moeizamer verliep. Vaak kom je tot de conclusie dat je tijdens deze momenten een bepaald type gedrag vertoonde, waar je aan zou kunnen werken. Het is belangrijk om je partner te laten zien dat je hebt geconstateerd wat het probleem is en dat je daar actief aan wilt werken. Je moet dat niet uitspreken, je moet het laten zien in je gedrag. Hoe krijg ik mijn ex terug? Door niet dezelfde fouten te maken. Hierbij is het ook belangrijk om rekening te houden met je partner en de manier waarop je hem of haar vroeger behandelde onder een vergrootglas te leggen. Waar heb je fouten gemaakt, waar kun je stappen maken? Je moet deze vragen eerst zelf kunnen beantwoorden voordat je dit aan je partner probeert uit te leggen. Hoe krijg ik mijn ex terug? Door jezelf beter te leren kennen.

Een steuntje in de rug

Niet voor iedereen zijn deze stappen even eenvoudig te doorlopen. Bovendien bevind je jezelf op glas ijs: één vergissing en alles kan voorbij zijn. Wil je hulp bij het heroveren van je ex? Neem dan eens een kijkje op: https://www.liefdesverdriet.nl/category/hoe-krijg-ik-mijn-ex-terug. Op deze site lees je enkele gouden tips en een nog breder antwoord op de vraag: “hoe krijg ik mijn ex terug?” Ook lees je wat je absoluut moet voorkomen, zodat de situatie niet verslechtert. Klik snel op bovenstaande link en laat je informeren.