De goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken met de beste volgens de consumentenbond

Via de website Uitvaartvergelijker.nl kunt u uitvaartverzekeringen vergelijken. Hier kunt u bijvoorbeeld de Monuta uitvaartverzekering vergelijken met de uitvaartverzekering die de hoogste waardering kreeg van de consumentenbond. Ook kunt u hier de goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken met de uitvaartverzekering waar u het per maand het meest voor betaalt. De aanbieders op deze site verschillen onder andere in:

  • Premie
  • Premie periode
  • Wijze van uitkeren
  • Uitkeringsbedrag

U hoeft er niet zelf onderzoek naar te doen wat in uw geval de beste optie is. U ziet gelijk een heel handig overzicht op de bovengenoemde site. U weet gelijk waar u aan toe bent.

Een uitvaartverzekering vergelijken levert u veel op

We kennen vast allemaal wel de bekende reclames van televisie waarin uitvaartverzekeraars een emotionele reclame laten zien. Het maakt dat we ons realiseren dat ons leven niet voor altijd is. Er komt op een dag een einde aan. Dat is voor de nabestaanden altijd verdrietig. U hebt zelf misschien al wel meerdere keren in uw leven meegemaakt dat er een dierbare kwam te overlijden. Dat kan totaal onverwachts gebeuren, maar u kunt het ook aan hebben zien komen. Als het moment daar is, is het hoe dan ook erg verdrietig. Familie en vrienden zijn in rouw. Het is de start van een verwerkingsproces die, afhankelijk van de persoon, veel tijd in beslag zal nemen. Het is ontzettend vervelend om op zulke momenten te maken moeten krijgen met het betalen van een fors bedrag om de begrafenis te regelen. Een begrafenis is doorgaans alles behalve goedkoop. Wilt u er een waardige plechtigheid van maken? Dan zullen de kosten al snel in de duizenden euro’s gaan lopen. Niemand zit erop te wachten om op het moment van overlijden te maken te krijgen met geldzorgen. Hoe moet uw partner deze kosten betalen als het geld er niet voor is? Het kan er zomaar voor zorgen dat uw partner in de schulden komt te zitten en de rest van zijn leven bezig is om deze schuld af te betalen. Gelukkig zijn daar de uitvaartverzekeringen voor. Door maandelijks een bedrag te betalen weet u zeker dat u uw partner niet opzadelt met vreselijk hoge kosten. Het is een goed idee om daar samen vandaag of morgen eens naar te kijken. Een uitvaartverzekering vergelijken met diverse andere mogelijkheden is hierbij van groot belang. De eventueel gewenste uitvaartverzekering vergelijken met andere mogelijkheden, kan u bijvoorbeeld laten zien dat u bij een andere verzekeraar veel beter uit bent. Dan hebben we het niet alleen over de kosten, maar ook over de voorwaarden die eraan verbonden zijn. Neem bijvoorbeeld Monuta. Als we deze uitvaartverzekering vergelijken met Yarden, dan zien we dat het verzekerde bedrag al behoorlijk verschilt. Bij Yarden bent u voor een lager bedrag verzekerd. Tegelijkertijd laat de Monuta uitvaartverzekering vergelijken met Yarden ook zien dat er bij Yarden sprake is van een veel hoger vrij te besteden bedrag.  Als we deze uitvaartverzekering vergelijken met de eerstgenoemde, dan zien we dat u hier te maken krijgt met verzorgde uitvaart. Let bij de genoemde tarieven ook op de looptijd.

Ga niet af op puur de maandelijkse kosten

Let bij een uitvaartverzekering vergelijken dus niet alleen op de maandelijkse kosten, maar ook op de looptijd. Bij een aantal verzekeraars betaalt u tot uw 85e premie, terwijl bij een andere u levenslang premie betaalt. Het kan dus maar zo zijn dat u nog 15 jaar langer maandelijks premie moet betalen. Voor een compleet overzicht verwijzen we u graag naar Uitvaartvergelijker.nl. Hier ziet u direct waar u per verzekeraar aan toe bent. Dat scheelt u veel onderzoek.