Beheers het Engels nog beter via een Engels cursus

Het kan heel goed zijn dat je een aardig mondje Engels spreekt. Maar dat betekent natuurlijk niet per se dat er geen ruimte voor ontwikkeling is. Zo zou je bepaalde onderdelen van je vaardigheden wellicht prima nog wat kunnen aanscherpen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het met je schrijfvaardigheden wel goed zit, maar dat je een heel dik accent hebt. Als je nooit Engels hoeft te spreken, dan is dat natuurlijk helemaal niet erg. Maar als je voor de klas colleges moet geven in het Engels, dan is het wel fijn als je dit op een duidelijke manier kunt doen. Het is dan belangrijk dat je jezelf goed uit kunt drukken in het Engels, dat je de woorden goed uitspreekt en met een zekere vorm van zelfvertrouwen weet te spreken. Als dit echter allemaal niet het geval is, dan doe je er goed aan om een Engels cursus te volgen bij Masterclass English. Je kunt via een dergelijke Engels cursus je vaardigheden aanscherpen, zodat je leert om de woorden die je al wel kent ook goed uit te spreken. Veel academici hebben het Engels geleerd via de vele boeken die ze lezen en de teksten die ze schrijven. Dat betekent dat ze de Engelse woorden nooit echt horen en het dus ook niet al sprekend leren. Als ze dan college geven, dan hoor je vaak een heel dik accent en woorden die een beetje verbasterd worden uitgesproken. Een Engels cursus kan dat verhelpen, want je brengt je vaardigheden ook meteen in de praktijk met je medestudenten. Dat betekent dat je prima in staat bent om meteen ook de woorden en zinnen uit te spreken. In dit voorbeeld gaat het om uitspraak en accent, maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld (nog) geen ster bent in grammatica en dat je deze vaardigheden juist wilt aanscherpen via een Engels cursus. Tevens kun je een Engels cursus volgen om juist je schrijfvaardigheden te ontwikkelen. Taal is natuurlijk iets heel divers en dus is het ook logisch dat je de taal op verschillende gebieden meer of minder onder de knie kunt hebben. Misschien dat je in je eigen moedertaal heel goed kunt schrijven, maar dat je moeite hebt met spreken. In dat geval is er niets aan de hand met je taalkennis, maar heb je misschien eerder een probleem om je gedachten in de juiste volgorde te zetten. Als je schrijft hebt je de tijd en rust om alles op orde te brengen, maar als je spreekt moet het allemaal direct vloeiend uit je mond komen. Met een vreemde taal is het dan ook vaak een kwestie van vertrouwen en kennis. 

Volg de Engels cursus van je keuze bij Masterclass English

Je kunt bij Masterclass English terecht voor verschillende cursussen die aansluiten bij jouw niveau en de vaardigheden die je wilt leren. Zo kun je bijvoorbeeld bij Masterclass English terecht voor: 

  • Zakelijk Engels cursus
  • Algemeen Engels cursus
  • Cambridge Engels cursus

Ontdek de vele mogelijkheden via de site

Mocht je van te voren graag wat meer willen weten, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website van masterclassenglish.com.