Waarom het dragen van TENA Pants bij incontinentie zo belangrijk is

Tienduizenden mensen binnen Nederland hebben in bepaalde mate te maken met incontinentie. Desondanks blijft het onderwerp taboe en schamen personen met dit probleem zich maar al te vaak. Zeker wanneer u voor de eerste keer wordt geconfronteerd met urineverlies en het gevoel heeft dat u de controle over uw lichaam kwijtraakt, kan dit u zorgen baren, maar bij de meeste mensen levert het ook een gevoel van schaamte op. Dit leidt er ook vaak toe dan men zich niet durft te laten informeren over het juiste incontinentiemateriaal.

Waarom het kiezen voor maandverband en inlegkruisjes niet verstandig is

Om eventuele gêne in de supermarkt te voorkomen, grijpen vooral dames vaak niet naar incontinentiemateriaal zoals de TENA Pants, naar maandverband en inlegkruisjes. Ook zijn dit vaak producten die toch al in huis aanwezig zijn, dun en bijna onzichtbaar zijn en zo een logische oplossing lijken. Met de nadruk op lijken, want deze producten helpen u niet. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo zitten er veel geparfumeerde stoffen in die uw huid kunnen irriteren. Bovendien kunnen ze minder goed absorberen, waardoor uw huid vochtig en zo schraal kan worden.

Voorkomt u met TENA Pants dat incontinentie uw dagelijks leven verpest

Het is niet te ontkennen dat incontinentieklachten, ook die van lichte aard, een impact hebben op uw dagelijks leven en uw bezigheden. Het is iets wat u altijd in uw achterhoofd heeft. Sommige mensen ontwikkelen zelfs symptomen van depressie, of gaan situaties vermijden uit angst voor ongelukjes. Blijft u echter eenmaal een keertje thuis, dan wordt het steeds moeilijker om wel de deur uit te gaan. TENA Pants bieden u een dusdanige bescherming, dat het gevaar op een ongelukje vrijwel nihil is.

TENA Pants en andere producten tegen ongewenst urineverlies

Zoals u wellicht weet, bestaan er voor ongewild urineverlies verschillende soorten producten. Zo zijn er behalve de TENA Pants ook de inleggers van ditzelfde merk. Deze zijn geschikt voor het opvangen van druppels en kleine hoeveelheden, maar ook voor verlies van grote omvang. De TENA slip is op zijn beurt vooral geschikt wanneer er sprake is van zware urine-incontinentie. Slips kunnen grote hoeveelheden urine aan. Wat weinig mensen weten, is dat TENA Pants en andere producten van dit merk tevens geschikt zijn om bij ontlastingsincontinentie te gebruiken.

De eenvoudige verkrijgbaarheid van ’s werelds bekendste incontinentieproducten

TENA Pants zijn ontwikkeld door het gelijk genaamde bedrijf van Zweedse oorsprong. Producten van dit merk worden in al bijna honderd landen wereldwijd gebruikt: iets wat u wellicht nog iets meer vertrouwen in de TENA Pants geeft indien u erover twijfelde. Het fijne is dat TENA Pants gewoon bij supermarkten en drogisterijen verkrijgbaar zijn. U hoeft dus niet lang te zoeken en kunt de TENA Pants zelf vinden zonder de hulp van een medewerker in te schakelen, mocht dat u schaamte opleveren. Nog makkelijker is echter dat u TENA Pants ook online kunt kopen.

Kies de voor u meest geschikte TENA Pants

Is het gebruik van incontinentiemateriaal nieuw voor u, dan vraagt u zich wellicht af hoe u de TENA Pants dient te dragen. Een belangrijke vraag, want het hoogste comfort en de beste bescherming bereikt u alleen wanneer u het exact voor u geschikte incontinentiemateriaal kiest. Ook helpt een zorgvuldige overweging uw huid in goede conditie te houden. TENA Pants draagt u als een broekje. Ze zitten comfortabel en zorgen ervoor dat u niet op mobiliteit hoeft in te leveren.

Hoe draagt u de TENA Pants?

Heeft u eenmaal de juiste TENA Pants aan de hand van hun absorptieniveau gekozen -u heeft de keuze uit Normal, Plus, Super en Maxi Pants-, dan bent u al zo goed als klaar om deze te gebruiken. De TENA Pants draagt u als broekje, dus het enige wat u hoeft te doen is deze als een onderbroek aan te trekken. Zorgt u ervoor dat u de pants goed in de liezen laat aansluiten om zo extra bescherming tegen lekken te garanderen. De TENA Pants worden als normale onderbroeken en niet als shorts gedragen. Wanneer u twijfelt over welke Pants geschikt voor u zijn kijk dan eens op Hulpmiddelonline.nl waar u gebruik kunt maken van een handige keuzehulp en waar u nog meer informatie kunt vinden over TENA Pants.