Wat kan loopbaancoaching voor je betekenen?

Als jij een van de vele mensen bent die het gevoel hebben vast te zitten in hun carrière, dan is de loopbaancoaching van Groei Atelier misschien wel iets voor jou. Dit is coaching die gericht is op jouw werk en je loopbaan (zoals de naam het al zegt) maar er worden ook aspecten uit je prive-leven bij betrokken. Je bent immers als persoon niet je werk, maar veel meer dan dat. Een succesvolle carrière creëren voor jezelf vereist dan ook dat je jezelf eerst beter leert kennen, en weet waar jouw talenten en eventuele zwakke plekken zitten. Met de loopbaancoaching van Groei Atelier lukt je dat. Samen met jouw persoonlijke coach ga je aan de slag met diverse aspecten, zoals je dromen, waar je tegenaan loopt op je werk, een eventueel gebrek aan zelfvertrouwen, etc. Al deze punten zijn belangrijk om te bespreken alvorens je concrete stappen gaat zetten in de juiste richting. Als jij namelijk een chronisch gebrek aan zelfvertrouwen hebt dan is het bar moeilijk om een succesvolle carrière op te bouwen. Het is dan zaak dat je je tijdens de loopbaancoaching actief gaat richten op de oorzaken daarvan, en jouw onbewuste overtuigingen gaat ombuigen. Vaak kunnen we namelijk veel meer dan we denken, en zijn onze eigen gedachten ons grootste struikelblok. 

Met loopbaancoaching kom je verder

Veel mensen die vast zitten in hun carrière of tegen een glazen plafond aanzitten hebben het gevoel dat ze veel meer uit hun carrière kunnen halen dan ze nu doen. Je kunt als je op zo’n punt beland bent natuurlijk een coach inschakelen, maar het is wel belangrijk dat diegene heel specifiek loopbaancoaching aanbiedt. Een ‘normale’ coach focust zich namelijk grotendeels op geluk en welzijn in het algemeen, en die heeft minder verstand van het zakenleven en het zetten van de juiste stappen op het gebied van werk. Loopbaancoaching is er echt op gericht jou zakelijk succes te bezorgen, wat overigens makkelijker klinkt dan het lijkt. het is namelijk niet zo dar aan de hand van deze coaching het succes je komt aanwaaien, je zult echt zelf de juiste stappen moeten zetten en actie ondernemen. Door deze coaching weet je echter wel veel beter hoe je dat kunt doen en krijg je meer lef en vertrouwen in je eigen kunnen. 

Stress en burnout coaching op maat

Als je niet specifiek op zoek bent naar loopbaancoaching maar je hebt wel het gevoel dat je een beetje vastloopt in het leven, dan kun je ook bij Groei Atelier terecht voor andere vormen van coaching, zoals:

  • Stress en burnout coaching
  • Life coaching
  • Expat coaching

En los daarvan bieden ze ook nog een paar interessante trajecten aan voor zakelijke klanten. Als jij bijvoorbeeld een leidinggevende functie hebt (of wilt) en je hebt moeite met leiding geven, bijvoorbeeld omdat je nog weinig ervaring hebt en vrij jong bent. Je kunt in dat geval zowel kiezen voor de loopbaancoaching als de Leiderschap coaching, of een combinatie van deze twee natuurlijk. Hoe dan ook kunnen ze je bij Groei Atelier een handje op weg helpen en je carrière een boost geven.