Zoekt u naar vonkboren?

Zoekt u naar vonkboren? Dan bent u bij Ter Hoek aan het goede adres. Het bedrijf is als technische dienstverlener ooit begonnen en tegenwoordig uitgegroeid tot een volwaardige probleemoplosser. Het bedrijf helpt klanten met oplossingen die de klanten verder kunnen brengen, dit is de kracht van het bedrijf. Het bedrijf produceert in Rijssen precisiecomponenten voor opdrachtgevers in heel Europa. En dit voor de hightech maakindustrie. 

Het bedrijf onderscheidt zich door steeds een stapje extra te doen. Het bedrijf ondersteund klanten bij de ontwikkeling van hoogwaardige maatwerkoplossingen die geproduceerd worden. Het bedrijf heeft een passie voor innovatief maatwerk en herhaalde precisie. 

Het bedrijf

Bij Ter Hoek zijn er drie categorieƫn van bewerken die worden toegepast. Hierbij gaat het om:

  • Microboren: boren van ronde gaten met kleine diameter door bijvoorbeeld vonkboren.
  • Snijden/contouren: in twee dimensies snijden van materialen. De laser of elektrode gaat door een heel werkstuk. 
  • 3D vormen: een object wordt in drie dimensies bewerkt. 

Het bedrijf is gespecialiseerd in het nauwkeurig bewerken op basis van vonkerosie, vonkboren dus. Dit kan gedaan worden op grote maar ook kleine objecten. Het bedrijf heeft als kracht de nauwkeurigheid van de werkzaamheden. 

Het bedrijf bezit over de juiste kennis en de juiste techniek. Dit is erg belangrijk wanneer het gaat bij precisiecomponenten voor de hightech maakindustrie. Het bedrijf bezit over de juiste gereedschap om hoogwaardige maatwerkoplossingen te leveren. Deze worden nauwkeurig seriematig geproduceerd. Het bedrijf heeft een passie als het gaat om de combinatie van innovatief maatwerk en herhaalde precisie. Het bedrijf maakt gebruik van de EDM techniek (vonkboren)  en Laser Microjet techniek.

Dit zijn technieken die veel diverse mogelijkheden bieden voor diverse soorten materialen. Het bedrijf kan veel bewerkingen aan elk materiaal toepassen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen geleiders, halfgeleiders en isolatoren. Zo heeft elk materiaal de eigen specifieke eigenschappen. Het bedrijf helpt u bij het maken van een materiaalkeuze zodat u altijd het beste resultaat krijgt. Daarbij wordt nagedacht over de juiste toepassing, bewerking en krijgt u een verantwoorde investering. 

Vonkboren

Bij Ter Hoek kunt u terecht wanneer u opzoek bent naar vonkboren. Vonkboren is een manier waarbij een holle buisvormige elektrode wordt gebruikt om gaten in een werkstuk aan te brengen. Startgaten worden bij draadvonken gebruikt als doorvoergaten voor het snijden van contouren. Daarnaast is vonkboren ook geschikt voor het maken van koel- of luchtkanalen en toevoergaten voor olie en vloeistoffen. Door vonkboren is het mogelijk om kleine en diepe gaten te boren. Er kunnen gaten met een diameter van 1 millimeter gecreƫerd worden door middel van vonkboren. Daarnaast loopt het proces met vonkboren sneller, zelfs door gehard materiaal.

Wanneer u meer wilt weten over vonkboren kan het bedrijf u helpen met het bepalen of vonkboren voor u de juiste oplossing is.

Daarnaast kan het bedrijf advies geven, kennis en praktijkervaring bieden. Het bedrijf kent zijn vakgebied en doet veel om toonaangevend te zijn. Het bedrijf investeert in kennis en in techniek waarbij de klanten bepalen hoe hoog de lat ligt. Het bedrijf is klanten graag van dienst en helpt graag naar het vinden van de juiste oplossing. Dus wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem gerust contact op.