Helpt een luchtreiniger bij hooikoorts?

Elk jaar opnieuw in de lente zijn er veel mensen die last krijgen van hooikoorts. De een heeft enkel een vervelend hoestje, maar er zijn ook mensen die constant last hebben van tranende ogen en daardoor daadwerkelijk minder goed functioneren. Veel van deze mensen willen weten of een luchtreiniger bij hooikoorts helpt, en het antwoord daarop is: Ja, deels. Pro Air Tech is gespecialiseerd in kwalitatief goede luchtreinigers en vertelt je op hun website alles over een luchtreiniger bij hooikoorts. De oorzaak van hooikoortsgerelateerde klachten is de met pollen verontreinigde lucht. Daar kun je natuurlijk buitenshuis niks aan doen, het hoort nu eenmaal bij de lente, maar in je eigen huis kun je de luchtkwaliteit wel degelijk verbeteren. Een luchtreiniger van Pro Air Tech haalt namelijk een groot deel van de pollen uit de lucht, waardoor de klachten aanzienlijk verminderen. Natuurlijk werkt zo’n luchtreiniger bij hooikoorts alleen binnenshuis. Het is daarbij belangrijk dat je je huis niet teveel lucht en de deuren en ramen open zet, want daarmee haal je in feite opnieuw ‘verontreinigde’ lucht naar binnen. Het luchten van je huis klinkt als iets logisch om te doen, zeker als het lekker weer is, maar bedenk je dat als je binnenshuis een luchtreiniger gebruikt de noodzaak van het luchten niet meer bestaat. Als je namelijk de lucht in huis reinigt door middel van zo’n apparaat, wordt de kwaliteit ervan beter dan de lucht buitenshuis. 

Hoe werkt een luchtreiniger bij hooikoorts?

Hoe werkt dat nu precies, zo’n luchtreiniger van Pro Air Tech? Dit ingenieuze apparaat haalt zogezegd de schadelijke stoffen uit de lucht, waaronder pollen. Daardoor werkt een luchtreiniger bij hooikoorts vaak erg goed. Maar de lucht wordt van nog meer schadelijke stoffen ontdaan, zoals:

  • Fijnstof
  • Allergenen
  • Huisstofmijt

Je kunt dus desgewenst een luchtreiniger bij hooikoorts inzetten, maar ook mensen met een allergie voor huisstofmijt hebben er veel baat bij. Als ze constant de lucht in huis ontdoen van huisstofmijt kunnen ze veel vrijer ademen en voelen ze zich stukken beter. Zo’n apparaat om de lucht te reinigen is dus inzetbaar bij diverse klachten, maar ook als je het simpelweg een prettig idee vindt om schone lucht in te ademen. Dit is namelijk beter voor de gezondheid, voor je immuunsysteem en voor je nachtrust. Niet voor niets worden er veel luchtreinigers gekocht voor plaatsing op kantoor. Het is nu eenmaal beter voor de gezondheid van je werknemers als ze constant schone lucht inademen.

Luchtreiniger voor verwijderen nare geurtjes

Een luchtreiniger bij hooikoorts inzetten werkt heel goed, maar waar ook veel mensen hem voor gebruiken is voor het verwijderen van nare geurtjes in huis. Als je het bijvoorbeeld niet kunt laten om af en toe een sigaretje op te steken in de woonkamer kun je met behulp van de luchtreiniger van Pro Air Tech de lucht weer zuiveren. Niet alleen wordt dan de geur van je sigaret verwijderd, maar ook de schadelijke rook die zo slecht is voor de gezondheid van jou en je medebewoners. Denk dus niet dat zo’n luchtreiniger alleen bij hooikoorts of andere klachten aan je ademhalingsstelsel kunt inzetten. Hij is namelijk ideaal voor mensen die af en toe binnenshuis roken en daar hun medebewoners (en in het bijzonder: de kinderen) niet mee lastig willen vallen.