Wat is úw succesfactor?

Wie televisie kijkt en publicaties als het Ad, Telegraaf, Financieele Dagblad en Management Team of Quote leest,  heeft het in de afgelopen jaren ongetwijfeld al eens voorbij zien komen: De Nationale Business Succes Award-verkiezing met het aanverwante wekelijkse programma De Succesfactor, het populaire ondernemersprogramma op RTL 7. Zoals de naam al prijsgeeft, draait het in dit programma om succes en de manier waarop dit in zakelijk opzicht bereikt kan worden. In ieder van ons schuilt namelijk een succesfactor, maar het ontplooien hiervan is niet altijd eenvoudig.

De Succesfactor helpt ondernemers daarom om hun persoonlijke succesfactor te achterhalen door inspiratie op te doen bij mede-ondernemers. Topondernemers blijken namelijk vaak succesfactoren met elkaar te delen, waardoor inspiratie op dit vlak zeer verhelderend kan werken. In het programma komen dan ook vele directeuren en bestuurders aan het woord, die hun visie op succes ontvouwen en toelichten hoe zij hun bedrijf tot grote hoogten hebben gestuwd.

Het beste van twee werelden

Maar het zijn geen willekeurige ondernemers die in De Succesfactor aan het woord komen. Vrijwel alle uitgelichte bedrijven doen mee aan de Nationale Business Succes Award, een open landelijke verkiezing van de beste onderneming van Nederland. In elke branche worden succesvolle bedrijven genomineerd, die vervolgens in De Succesfactor de gelegenheid krijgen om hun gezicht te tonen aan de buitenwereld. Hierdoor ontstaat het beste van twee werelden.

De Succesfactor is namelijk niet alleen het ideale platform voor ondernemers om in contact te komen met doelgroepen, maar biedt andere ondernemers een waardevol kijkje in de keuken van een succesvol bedrijf. Wat zijn nu de strategieën en businessformules die écht werken in ondernemersland? Vaste kijkers van De Succesfactor weten inmiddels het antwoord op deze vraag.

Televisieprogramma’s als kennisplatform

Initiatiefnemer van zowel de Nationale Business Succes Award als De Succesfactor is het Nationale Business Succes Award Instituut. Deze organisatie verbindt ambitieuze ondernemers met elkaar en vertolkt een belangrijke rol op het gebied van kennisdeling. Ook het bekende Business to Business-programma Succesvol Nederland komt bijvoorbeeld uit de koker van dit instituut.

In Succesvol Nederland draait het niet zozeer om de genomineerden voor de Nationale Business Succes Award, maar om ondernemersnieuws in zijn algemeenheid. Geldzaken, beurskoersen, ondernemersfeitjes en auto’s zijn allemaal onderwerpen die in het programma veelvuldig aan bod komen. Kortom: alles wat de moderne ondernemer interesseert.

Wie specifiek geïnteresseerd is in de arbeidsmarkt, zal daarnaast graag kijken naar het programma Arbeidsmarkt TV. Dit televisieprogramma, gepresenteerd door Arnold Vanderlyde en co-host Stephan van Gelder, belicht de best presterende werkgevers en de laatste trends in de arbeidsmarkt. Van praktische tips over solliciteren tot fascinerende interviews met bekende werkgevers; dit is hét programma voor de beroepsbevolking van Nederland.

Kennisdeling en netwerken

Het Nationale Business Succes Award Instituut deelt haar kennis echter niet alleen via televisieprogramma’s. Ook op de Facebook-pagina van de Nationale Business Succes Award worden bijvoorbeeld regelmatig nieuwsfeiten en adviezen gepubliceerd. Ook wordt er verwezen naar relevante bijeenkomsten en seminars die ondernemers kunnen bijwonen.

Het zijn met name deze bijeenkomsten die zich bij uitstek lenen om met elkaar te netwerken. En het betreft hier niet zomaar een netwerk – het zijn immers de beste bedrijven en ondernemers van Nederland die meedoen aan de Nationale Business Succes Award. Tijdens seminars en andere evenementen is er dus zeer veel ondernemerskennis verzameld onder één dak.

Het achterhalen van de succesfactor

Wie veel tijd doorbrengt met succesvolle collega-ondernemers, ontdekt op een gegeven moment patronen in denkwijze en benadering van de markt. Succes is namelijk een mindset die iedereen zich eigen kan maken. Het Nationale Business Succes Award Instituut helpt ondernemers daar graag bij.

Bijvoorbeeld met continu onderzoek, kennisdeling en inspirerende ondernemersverhalen. Maar ook met televisieprogramma’s, netwerkbijeenkomsten en inspirerende verkiezingen. Wie als ondernemer wil groeien en zijn persoonlijke succesfactor wil ontdekken, vindt hiervoor in het Nationale Business Succes Award de ideale partner.