Vliegtuig volgen van mijn dochter

Als zenuwachtige moeder van een dochter van 37 jaar oud, vind ik het heel erg prettig om haar vliegtuig te volgen wanneer ze weer eens weg gaat. Dat gebeurt regelmatig en het voelt alsof ze iedere weekend wel naar een andere stad vliegt. Soms gaat ze op reis voor haar werk, maar vaak gaat ze gewoon een weekendje weg. Toen ik jong was kon dat allemaal niet zo gemakkelijk. Ik ben nooit verder gekomen dan Belgiƫ en het is bijna twee jaar geleden dat ik mijn eigen provincie uit ben geweest. Ik vind dat zelf alleen maar fijn. Maar mijn dochter en haar vriend hebben de vrijheid, de behoefte en het geld om veel van de wereld te zien. Aan de ene kant vind ik het geweldig voor mijn dochter, maar aan de andere kant vind ik het heel spannend als ik weet dat ze weer gaat vliegen. Daarom wil altijd online het vliegtuig volgen. Soms vliegt ze met luchtvaartmaatschappijen waar ik nog nooit eerder van heb gehoord. Vaak vliegt ze naar steden die mij onbekend zijn en meestal weet ik niet in welk land de steden liggen. Soms vliegt ze met een groot vliegtuig en af en toe zit ze in een kleiner toestel. Het maakt niet uit om wat voor soort vliegreis het gaat, vanaf mijn computer kan alle vliegtuigen volgen.

Hoe wij haar vliegtuig volgen

Altijd voordat mijn dochter vertrekt, zorg ik dat ik het vluchtnummer van haar krijg. Voordat het vliegtuig de lucht in gaat, open ik vluchtvolgen.nl op mijn computer. Nadat ik het vluchtnummer heb ingevoerd, krijg ik een grafiek te zien waarmee ik het vliegtuig kan volgen. Ik kan zien of mijn dochter vertraging heeft, of ze opgestegen is en het allerbelangrijkste aan het volgen van haar vliegtuig is dat ik zeker weet dat ze veilig op haar bestemming is aangekomen. Ik vroeg mijn dochter voorheen altijd om na de landing even contact met mij op te nemen, maar dit vergat ze bijna altijd. Dus ik ben heel blij met de mogelijkheid om haar vliegtuig te volgen op vluchtvolgen.nl. De laatste tijd heb ik al haar reizen binnen en buiten Europa gevolgd. Ik heb meegekeken terwijl ze onderweg was naar:

  • Alicante;
  • Krakow;
  • New York;
  • Edinburgh;
  • Dar El Salaam.

Ik wist altijd precies wanneer ze vertrok en wanneer ze weer veilig geland was. Mijn man kijkt ook altijd met me mee. Maar voor hem gaat het er meer om dat hij het leuk vindt om een vliegtuig te volgen. Hij is lang niet zo zenuwachtig als mij. Ik denk dat hij nog ooit een vliegtuigspotter wordt. Hij geniet van alle andere beschikbare feitjes op vluchvolgen.nl, zoals:

  • De luchtvaartmaatschappij;
  • De snelheid van het vliegtuig;
  • De hoogte van het toestel.

Ik ben veel te zenuwachtig om iets van deze informatie mee te krijgen, maar volgens mij vindt hij het geweldig om te zien. Ik mag altijd met hem meegenieten als hij hardop vertelt op welke hoogte onze dochter zich bevindt en hoe snel het vliegtuig gaat, ook al weet hij dat ik daar helemaal geen interesse in heb. Hij kijkt ook net zo graag naar andere vluchten en zoekt soms naar het hoogste of het snelste toestel dat hij kan vinden op de website.

Meer ontspannen door slimme technologie

Sinds dit allemaal mogelijk is, voel ik mijzelf een stuk fijner en minder gespannen als mijn dochter op reis gaat. Toch ben ik altijd opgelucht wanneer ze weer terug in Nederland is. Misschien kan ik in de toekomst niet alleen haar vliegtuig volgen, maar ook de autorit naar het vliegveld en de vakantie zelf. Dan ben ik helemaal een dolgelukkige moeder.

Lees meer…