Bestaan droom woningen echt?

We hebben allemaal onze dromen over mooie woningen waarin we onszelf wel zien wonen. We zien schitterende woningen voor ons. Pittoreske woningen met grote tuinen, prachtige voorgevels en hoge plafonds of moderne woningen met grote ramen en een werelds uitzicht over de stad. Sommige mensen dromen van een klein, schattig huisje aan zee waar je met je hond een wandeling kan maken op het strand. Anderen hebben kleine dromen en hopen gewoon dat ze een keer een fijne plek voor zichzelf kunnen hebben. Helaas bestaan dit soort woningen vaak alleen in onze dromen en lijken deze nooit werkelijkheid te kunnen worden. Dit komt meestal door het gebrek aan geld, want een droomhuis is vaak ook een duur huis. Het heeft soms ook met andere omstandigheden te maken. Iemand die in Maastricht werkt kan moeilijk in een huis aan zee wonen. Als je veel voor je ouders moet zorgen omdat ze niet meer mobiel zijn, heb je waarschijnlijk geen tijd om een grote tuin met bloemen, een mooi grasveld en planten te onderhouden. Toch kan ik zeggen dat de woningen die in onze dromen bestaan soms wel bereikbaar zijn. Ik heb mijn droomhuis namelijk gevonden. Of anders gezegd, ik heb mijn droomwoning laten bouwen.

Op zoek naar mooie woningen

Mijn droomhuis heb ik altijd als volgt voor me gezien:

  • Groot;
  • Gebouwd van rode bakstenen;
  • Omringd door bomen en gras;
  • Ver weg van de buren;
  • Ver weg van de drukte in de grote stad.

Met uiteraard twee honden, een paar kippen en een ontspannend leven. Want dat hoort er ook bij. Ik heb altijd het geluk gehad dat ik nergens aan vastzit. Ik werk als freelancer en kan vanaf mijn eigen keukentafel werken. Mijn ouders zijn mobiel, gezond en nog steeds heel actief. Daar hoef ik dus geen rekening mee te houden. Tot kort geleden dacht ik dat dit huis alleen nog maar een droom kon zijn. Het huis dat ik in mijn gedachte had bestond misschien wel, maar de huizen die ik vond waren nooit perfect. Het ene huis was te groot, het andere huis was niet groot genoeg. Ik heb hele mooie woningen gezien, maar deze waren niet met rode bakstenen gebouwd.  Soms waren de buren te dichtbij en kon je ze horen praten. Ik had de hoop bijna opgegeven en was nog wel tevreden in mijn appartement in de stad. Maar toen vond ik iets dat perfect voor mij zou zijn, namelijk een stuk land waar een huis op gebouwd kon worden. Het was een plek naast het bos, zonder andere huizen in de buurt en met alle rust waar ik van gedroomd had. Er stond alleen nog geen huis.

Bouwbedrijf inschakelen

Ik ging op zoek naar iemand die mijn droom kon verwezenlijken. Zo kwam ik bij Gorate terecht. Ik had nooit verwacht dat het zo makkelijk kon zijn om een huis te laten bouwen. Via hun website kon ik uit verschillende soorten woningen kiezen, zoals een herenhuis, jaren 30, etc. Ik koos voor het huis dat ik in gedachte had met een landelijke stijl. Als je een keuze hebt gemaakt, laat Gorate diverse opties zien die passen binnen jouw gekozen woningsoort. Mijn keuze was snel gemaakt, de GL 630-1 leek namelijk precies op het huis dat ik altijd had gewild. Nadat ik met Gorate contact had opgenomen, hebben we alles uitgebreid doorgenomen en direct duidelijke afspraken gemaakt. Ze konden op korte termijn voor mij aan de slag en het ging allemaal verrassend snel. Nu kan ik eindelijk zeggen dat ik mijn droomhuis heb gevonden en ik kan mijn geen beter leven meer voorstellen.

Lees meer…