Verrijk je leven met een coach in Rotterdam

Leven, en dan vooral op een gelukkig manier leven, is niet altijd even gemakkelijk. We worden in deze maatschappij geconditioneerd om geluk te ambiëren. Het wordt ons vanaf het eerste begin ook al vrij snel duidelijk gemaakt hoe dat geluk gevonden kan worden. Je hebt allereerst de juiste basis nodig (denk aan een goede opleiding en de juiste sociale contacten). Vervolgens heb je natuurlijk een goede baan nodig en een veelbelovende carrière. Je moet je talenten die je hebt ontdekken, ontplooien en maximaal ontwikkelen, zodat je alles eruit haalt wat er in zit. Als je dat allemaal op een bevredigende manier hebt geregeld, dan moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je een goede vriendenkring hebt met diverse mensen die allemaal tegemoet komen aan een deel van je persoonlijkheid. Je moet je dus omringen met mensen die je uitdagen en die je helpen om hogerop te komen. Daarna moet je natuurlijk ook nog eens de perfecte partner vinden die goed bij je past en waar je je leven op een fijne manier mee kunt delen. Kinderen zijn daarna een logische volgende stap en tot slot wil je natuurlijk ergens een leuk huisje kopen waar je samen met je gezin op een comfortabele manier kunt leven. Indien je kinderen hebt is het ook weer van belang dat je kinderen diezelfde weg die jij hebt afgelegd ook af kunnen leggen zonder al teveel obstakels. Je moet je kinderen dus helpen om goed terecht te komen en zo zal de cirkel des levens zich weer herhalen. Ten eerste wordt al meteen duidelijk dat geluk niet iets is wat je zo maar even kunt bereiken. Je hebt daar in ieder geval de eerste 30 jaar van je leven voor nodig. Dus in die eerste 30 jaar ben je druk bezig om alle voorwaarden voor geluk te realiseren. Zoals je kunt zien is dit geen makkelijke weg en het is soms ook moeilijk om helemaal alleen die weg naar het geluk te bewandelen. Een verkeerde afslag en je lijkt het ideaal van geluk nooit meer te kunnen bereiken. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen en verkeerde afslagen bestaan niet als je weet hoe je moet leven. Geluk zit hem uiteindelijk niet in de elementen die je vergaart, maar in de manier waarop je er invulling aangeeft. Veel mensen hebben namelijk alle ingrediënten voor een gelukkig leven, kwalificeren dat leven ook als een goed en gelukkig leven, maar voelen zich niet gelukkig. Dit heeft verschillende oorzaken en met een coach in Rotterdam kun je die oorzaken ontdekken. Een coach in Rotterdam kan je dus helpen om de weg naar het geluk goed te bewandelen en kan je helpen om daadwerkelijk in staat te zijn, zowel geestelijk als je met gevoel, om het geluk te voelen. Met andere woorden, een coach in Rotterdam kan ervoor zorgen dat je echt gelukkig zult zijn.

Waar vind ik een coach in Rotterdam?

Nu ben je hoogstwaarschijnlijk woonachtig in Rotterdam en dus is de kans groot dat op zoek bent naar een Coach in Rotterdam om dat felbegeerde geluk te bemachtigen. Gelukkig kun je in Rotterdam prima terecht voor een Coach. Als je op de site van groeiatelier.nl kijkt, dan kun je direct zien wat de mogelijkheden zijn wat betreft een coach in Rotterdam. Heb je dus last van dat knagende gevoel dat er meer in zit, dan kun je altijd contact opnemen met een coach in Rotterdam. Een coach in Rotterdam is iemand die met dezelfde vragen heeft geworsteld als jij. Iemand die dus vanuit eigen ervaring direct in kan schatten waar je mee zit. Zodra je je problemen durft te uiten, zal er meteen een blik van herkenning volgen van de coach in Rotterdam. Dat is mooi, want vaak is een stukje erkenning meteen al een hele opluchting. Het idee dat waar je mee zit niet ongewoon is en dat er mee mensen mee worstelen, zorgt eigenlijk meteen al voor een stukje rust. Daarnaast lucht je je hart bij een coach, dus je kunt niet alleen even je ei kwijt, maar je kunt er ook direct mee aan de slag. Wat heel vaak het onderliggende probleem is, is een gebrek aan reflectie. Het wordt ons vanaf onze jeugd aangeleerd om vooruit te kijken, de blik op de toekomst. Daar, in een soort mythisch land, ligt dan het geluk voor het oprapen; als een soort schat die verborgen is en waar je dan je hele leven naar op zoek bent.

Wat doet een coach nu eigenlijk precies?

Je hebt coaches in verschillende soorten en maten met elk hun eigen manier van denken en manier van coachen. Wat een coach in Rotterdam vaak doet is de rem er opzetten. Je moet juist niet alleen maar naar voren kijken, naar een mythisch morgen, maar je moet leren om naar jezelf te kijken, naar je binnenste. Je zult dan vragen stellen aan jezelf zoals:

  • Wie ben ik nu eigenlijk?
  • Ben ik mezelf of leef ik het leven van iemand anders?
  • Ben ik op de goede weg
  • Waarom ben ik überhaupt op deze weg?
  • Waarom geen andere weg?
  • Doe ik wat ik echt leuk vind?

Dit soort vragen forceren een manier van reflecteren die niet altijd even prettig is. Soms ontdek je dat je leven hebt geleid dat niet bij je past. Maar uiteindelijk kom je op de juiste weg terecht en dat is waar het om draait.