Terreinverlichting

Wat voor terrein u ook hebt, het kan altijd handig en verstandig zijn om over goede terreinverlichting te beschikken. Stel u bent de voorzitter van een sportclub met verschillende sportvelden, dan wilt u natuurlijk graag dat die velden zoveel mogelijk gebruikt worden. Ieder team dat bij de club hoort, zou hier op moeten kunnen trainen. Maar in de wintermaanden is het al heel vroeg donker ‘s avonds, na vijf uur ‘s middags kan er eigenlijk geen training zonder verlichting afgewerkt worden. Het is natuurlijk niet mogelijk om ervoor te zorgen dat alle teams overdag trainen, dus is het verstandig om terreinverlichting aan te laten leggen, zodat er ook ‘s avonds gewoon getraind kan worden. Op die manier zorgt u ervoor dat er veel meer van de velden gebruik gemaakt wordt. Maar terreinverlichting is niet alleen in dit geval handig, het komt bijvoorbeeld ook heel goed van pas op een bedrijventerrein. In de eerste plaats omdat het natuurlijk gewoon prettig is om voldoende licht te hebben als werknemers als zij vrij zijn naar hun auto moeten lopen. Daar komt nog eens bij dat het gewoon onontbeerlijk is als er buiten gewerkt moet worden, dan is goed licht gewoon noodzakelijk. Plus, het is voor de veiligheid ook nog eens een goede zaak. Waar het immers goed verlicht is, daar zal minder snel ingebroken worden. Als criminelen ergens een hekel aan hebben, dan is het immers wel door het volle licht helemaal zichtbaar zijn.

Terreinverlichting kiezen

Er zijn al met al dus genoeg redenen om voor terreinverlichting te kiezen als u een bedrijf hebt op een bedrijventerrein of als u sportvelden beheert. Maar wat voor soort lampen kunt u nu het beste kiezen? Er is redelijk wat keus op dit gebied, maar het is altijd aan te raden om te kiezen voor led-verlichting. Dit heeft namelijk verschillende voordelen te bieden. Het eerste voordeel van led terreinverlichting is dat je deze op afstand kunt bedienen en dus niet naar iedere lichtmast toe hoeft te lopen om deze uit te zetten. Je kunt de lampen dimmen of uit- en aanschakelen met:

• touchscreen
  • knoppenkast
  • tablet
  • smartphone

Die laatste twee maken het ook nog eens mogelijk om vanaf iedere willekeurige plek de verlichting te bedienen. Daarnaast heeft led terreinverlichting ook nog als voordeel dat het heel zuinig is. Led lampen zijn de zuinigste die er te krijgen zijn en door voor deze soort te kiezen, voorkomt u een hoog energieverbruik en dus ook een hoge energierekening. Voor de kas, maar ook voor het milieu, is het dus zeker verstandig om daarvoor te kiezen.

Aanschaf, plaatsing en onderhoud via OVI

OVI uit Enschede biedt een ruime keus op het gebied van terreinverlichting en zij leveren enkel kwalitatief zeer goede producten. Als u voor hen kiest, dan weet u dus zeker dat u kiest voor een verlichtingssysteem van een goede kwaliteit. U kunt bij hen niet enkel terreinverlichting bestellen, zij kunnen deze ook voor u installeren en onderhouden. Dit laatste punt wordt vaak vergeten, men staat er vaak niet bij stil dat onderhoud af en toe nodig is. Maar het is zeer verstandig om de lichtmasten regelmatig na te laten kijken. Op die manier zorgt u er niet alleen voor dat u altijd over optimaal licht beschikt, periodiek onderhoud zorgt ook voor een langere levensduur van het verlichtingssysteem. En dat is natuurlijk ook wat waard, op die manier zult u minder snel nieuwe verlichting aan moeten schaffen. Gaat u naar OVI toe voor het aanschaffen en het laten installeren van terreinverlichting, vraag hen dan ook meteen naar de mogelijkheden voor een onderhoudscontract, dan blijft uw terreinverlichting zo lang mogelijk in een uitstekende conditie.