Eerlijke fairtrade gouden ringen

Op het moment dat jij en je partner besluiten te gaan trouwen, gaan jullie natuurlijk op zoek naar mooie trouwringen. Overweeg dan absoluut de aankoop van fairtrade gouden ringen. Een trouwring is een belangrijk sieraad, dat je als het goed is je hele leven zult blijven dragen. Je wilt dit natuurlijk met een goed gevoel kunnen doen en als je een gewone ring koopt dan weet je niet zeker of er geen mensen hebben hoeven lijden om het mogelijk te maken dat jij een trouwring kunt dragen. Bij fairtrade gouden ringen wordt er in het hele productieproces gelet op zaken als arbeidsomstandigheden. Veel mensen staan niet stil bij de mensen die achter sieraden zitten, welke arbeidsprocessen er allemaal bij komen kijken. Het begint niet in het atelier van de juwelier, maar het begint al met mensen die het goud moeten delven. Een proces wat lastig is en waarbij vaak schadelijke stoffen ingezet worden om de winning ervan mogelijk te maken. De arbeiders worden hierbij vaak niet voldoende beschermd en ook aan de natuur wordt maar weinig gedacht. Bij de productie van fairtrade gouden ringen proberen ze dit anders aan te pakken. Koop je een fairtrade gouden ring, dan kun je er zeker van zijn dat alle stappen in het productieproces zo eerlijk mogelijk verlopen zijn.

Fairtrade gouden ringen voldoen aan vele eisen

Wat is nu het verschil tussen fairtrade gouden ringen en gewone exemplaren? Aan welke extra eisen moeten ze voldoen? Zoals gezegd begint dat al bij het delven van de grondstoffen. Veel mensen realiseren zich het niet, maar om een sieraad van goud te maken, is er niet alleen goud nodig maar ook zilver en koper. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het edelmetaal goed hard kan worden. Voor fairtrade gouden ringen geldt er de eis dat er bij het delven van de materialen rekening wordt gehouden met verschillende zaken, namelijk:

  • veiligheid
  • arbeidsomstandigheden
  • eerlijk loon
  • milieu

Het gebeurt in de gewone mijnbouw regelmatig dat er mijnen instorten en dat daarbij verscheidene mijnwerkers om het leven komen. Bij fairtrade productie worden er hoge eisen gesteld aan de veiligheid van arbeiders, zodat de kans op ongelukken zo klein mogelijk is. De arbeidsomstandigheden moeten verder dusdanig zijn dat zij geen schade op kunnen lopen door schadelijke stoffen en dat ook het milieu hier niet mee belast wordt. Tot garandeert de productie van fairtrade gouden ringen een eerlijk loon voor de arbeiders, zij zijn verzekerd van een minimumloon en bovendien krijgen zij een bonus die zij in de gemeenschap dienen te investeren. Zo zorgt deze eerlijke handel ervoor dat de leefomstandigheden voor de hele gemeenschap beter worden.

Koop bij Juwelier de Tijd

Er zijn dus heel veel redenen om te kiezen voor het dragen van fairtrade gouden ringen. Daarnaast zijn het natuurlijk ook gewoon heel mooie sieraden, want niemand wil graag een lelijke ring dragen. Fairtrade heeft vaak een wat muf imago, maar dat is echt onterecht. In ieder geval als het aankomt op fairtrade gouden ringen, bij Juwelier de Tijd vind je bijvoorbeeld echt prachtige ontwerpen, waarbij gebruik gemaakt is van fairtrade materialen. Zij bieden een ruime keus, zowel in kleur van de ring als in ontwerp. Wil jij een ring met steentjes of juist liever zonder? Zij hebben het allemaal in hun collectie. Kun je desondanks toch niets in hun collectie vinden dat jou helemaal bevalt? Dan kun je ook nog kiezen voor custom made, waarbij de trouwringen helemaal naar jullie eigen wensen worden ontworpen. Juwelier de Tijd is dus het adres om naar toe te gaan als jij mooie fairtrade gouden ringen zoekt om jullie huwelijk mee te bezegelen!