Spouwankers van Reconex zijn echte aanraders

Wilt u graag het buitenblad en binnenblad van uw spouwmuur met elkaar verbinden? Dan heeft u spouwankers nodig. Bent u op zoek naar goede spouwankers? Dan raad ik u de spouwankers van reconex aan! reconex.nl

Waarom kiezen voor spouwankers van reconex?

Toen ik zelf een spouwmuur nodig had, zocht ik naar goede spouwankers van een betrouwbaar bedrijf. Daarom vroeg ik aan verschillende mensen in mijn omgeving die zelf een spouwmuur hadden gemaakt, van welk bedrijf zijn spouwankers hadden gebruikt. Spouwankers zijn namelijk nodig om de binnenblad en buitenblad van een spouwmuur aan elkaar vast te maken. Door meerdere spouwankers te gebruiken, wordt de spouwmuur ontzettend stevig. Om een spouwmuur lang mee te laten gaan, heeft u natuurlijk wel goede spouwankers nodig. Toen meerdere mensen in mijn omgeving vertelden dat ze spouwankers van reconex hadden gebruikt, was ik ervan overtuigd dat ik dat ook moest doen!

Wat is reconex?

Ik wist het zelf ook niet, maar het blijkt dat reconex al meer dan 25 jaar bestaat. Tja, als je jezelf nooit eerder met bouwmaterialen hebt beziggehouden, is het natuurlijk niet zo erg dat je dat niet weet. Veel mensen in mijn omgeving waren goed te spreken over dit bedrijf en de producten die zij leveren. Daarom had ik er alle vertrouwen in dat het wel goed zou komen als ik mijn spouwankers bij reconex zou aanschaffen. En ik ben zeker niet teleurgesteld! 

Hoeveel spouwankers heeft u nodig?

Het komt er eigenlijk op neer dat er ongeveer per 1 vierkante meter 4 spouwankers nodig zijn. Echter komt het in de praktijk vaak voor dat er meer spouwankers nodig zijn om een echt stevige constructie te maken. Het is natuurlijk slim om daarmee rekening te houden wanneer u de spouwankers gaat kopen. Reken even uit hoeveel vierkante meter uw spouwmuur gaat zijn en haal aan de hand daarvan de juiste hoeveelheid spouwankers in huis. 

Hoe moet u spouwankers gebruiken?

Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestelde meer dan genoeg spouwankers bij reconex en ging met de spouwmuur aan de slag. Op deze pagina legt reconex heel duidelijk uit hoe hun spouwankers moeten worden gebruikt reconex.nl Zoals ik op deze pagina kon lezen, moest ik eerst gaten met een kleine diameter boren door het buiten- en binnenblad heen. Vervolgens kon ik in elk gat een spouwanker aanbrengen. Een spouwanker van reconex is spiraalvormig. Dat is ontzettend handig, want dankzij deze vorm zet de spouwanker zichzelf helemaal in beide bladen vast. Daarnaast zorgt deze vorm er ook nog eens voor dat er geen vocht van buitenaf naar de binnenmuur kan komen.

Een stevige spouwmuur

Dankzij de spouwankers van reconex, heb ik nu een ontzettend stevige spouwmuur. Ik heb veel meer dan 4 spouwankers per vierkante meter gebruikt. Het blijkt namelijk dat hoe minder groot de afstand tussen elke spouwanker is hoe minder hoog de spanning is die in het metselwerk ontstaat. En hoe minder hoog die spanning is, hoe minder kans er is op scheuren in de muur of zelfs op dat de hele muur los komt te staan. Voorkomen is beter dan genezen, dus ik heb lekker veel spouwankers gebruikt. Ik raad jou aan om hetzelfde te doen!