Reddingsmes van de KnifeStore

Ik ben al mijn hele leven een liefhebber van messen. Alle soorten messen krijgen mijn aandacht. Ik geniet enorm van de vormgeving en de esthetiek van bepaalde messen zoals Karambit maar ook het reddingsmes vind ik altijd erg bijzonder. Ik weet niet precies waar mijn fascinatie vandaan komt, maar het zal wel iets met archetype te maken hebben. Mijn vrouw moet er in ieder geval altijd wel om lachen. Ik ben een trouwe bezoeker van Knifestore.nl. Ik geniet enorm van het fraaie assortiment van deze winkel en bezoek dan ook regelmatig deze online shop om te kijken of er weer nieuwe producten zijn toegevoegd aan het assortiment zoals het reddingsmes. Ik weet toevallig dat veel mensen een zakmes verkiezen boven een reddingsmes, maar het is wel zo dat een reddingsmes vaak veel voordelen biedt ten opzichte van het zakmes en ook het vouwmes. Een reddingsmes herken je aan bepaalde elementen zoals:

  • De stomme punt
  • Een glasbreker
  • Een gordelsnijder

Ik heb zelf een reddingsmes in mijn auto liggen met een stomme punt en een gordelsnijder. Ik heb namelijk twee kinderen en ik voel me een stuk veiliger met een mes in de auto. Moet je je eens voorstellen dat je na een ongeluk vast komt te zitten in de auto en dat je zonder een goed mes niet uit de auto kan komen. Ik ben dan ook van mening dat werkelijk iedereen een reddingsmes zou moeten hebben in de auto, om op dit soort situaties voorbereid te zijn.

Waarvoor schaf je een reddingsmes aan?

Ik hoor wel eens mensen vragen waarom je een reddingsmes aan zou schaffen en op die vraag kan ik verschillende antwoorden geven. Om te beginnen voelt het voor mijzelf in de auto een stuk veiliger om een mes te hebben. De meeste mensen hebben een houding van het zal mij niet overkomen, maar ik geloof werkelijk dat je in het leven goed op bepaalde noodsituaties voorbereid moet zijn. Ik voel me in het bijzonder verantwoordelijk als ik in de auto zit met de kinderen en zou het mezelf nooit vergeven als ik niet alle maatregelen had getroffen om die kleine donders te beschermen met een mes. De messen die je bij knifestore.nl koopt zijn allemaal legaal, maar het is wel handig om te weten dat ook als je een legaal mes koopt, je er rekening mee moet houden dat je het mes niet altijd op zak mag hebben. Voor het dragen van messen gelden in Nederland andere regels dan voor het kopen van messen. Je mag dus wel een reddingsmes kopen, maar niet altijd op zak hebben. Verder kunnen er ook speciale omstandigheden een rol spelen. Als er bijvoorbeeld een wedstrijd is in de stad, dan kunnen er verordeningen van kracht zijn waardoor het niet is toegestaan om messen te dragen.

Ik koop mijn messen bij de KnifeStore

Ik ben zelf van mening dat als je een goed mes wilt aanschaffen, je kritisch moet zijn wat betreft de winkel die je daarvoor kiest. Er zijn zeker online namelijk veel aanbieders van messen, maar die zijn zeker niet allemaal even betrouwbaar. Bij de online winkel van KnifeStore zie je dat er heel erg veel aandacht wordt besteed aan het assortiment, maar dat niet alleen. Het is ook zo dat er veel informatie beschikbaar is over de verschillende soorten messen. Ik volg zelf al het nieuws rondom messen van deze winkel en leer steeds weer nieuwe leuke en relevante dingen. Ik raad dan ook iedereen aan om deze winkel eens bezoeken die van messen houdt.