Ptfe voor uiteenlopende toepassingen

Ptfe (ook wel bekend als Teflon) is een chemische verbinding waarvan kunststoffen worden gemaakt. Het is ook een van de kunststoffen die wordt geproduceerd bij HP Products. Ptfe is een kostbare stof en wordt voor veel doeleinden gebruikt. In onderstaande gebruiksvoorwerpen en toepassingen wordt bijvoorbeeld allemaal Teflon verwerkt:

  • Pannen met anti-aanbaklaag
  • Opslag en transport van reactieve chemicaliën
  • Isolatie in bekabeling van vliegtuigen of militaire installaties en hoogspanningsinstallaties
  • Coating van ruimtepakken

Bovenstaande voorbeelden zijn echter slechts een greep uit het grote aantal toepassingen waarvoor Teflon wordt gebruikt. Veel verschillende bedrijven worden door HP Products voorzien in deze veelzijdige kunststof. Teflon is overigens slechts de basis voor een groot aantal verschillende materialen. Het Ptfe basis poeder vormt hierbij de basis en kan gebruikt worden om allerlei andere stoffen te vormen. Door toevoeging van andere stoffen wordt het poeder omgevormd voor andere doeleinden. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van allerlei bewerkingen om het juiste eindmateriaal te krijgen. Om te technische termen te vermijden, zullen we hier niet te veel in detail treden. Wat Teflon in het kort zo speciaal maakt is dus de uiteenlopende toepassingen waarvoor het gebruikt wordt. Om deze reden is het ook een erg gewilde stof voor veel verschillende industrieën.

De gunstige eigenschappen van Ptfe

Ptfe is natuurlijk niet voor niets een van de meest gewilde kunststoffen op aarde. Het heeft een groot aantal eigenschappen die van pas komen in zeer uiteenlopende industrieën. Een eigenschap die we hierboven al kort noemden is de chemische resistentie van de stof. Ptfe kan uitstekend tegen chemische stoffen en wordt daarom veel gebruikt. Bijvoorbeeld als isolatie van buizen of voor toepassingen in de chemie. De kunststof blijft in stand, zelfs bij de meest agressieve chemische stoffen. Nog een goede eigenschap is uiteraard dat de stof niet brandbaar is. Althans, het smeltpunt ligt zo hoog (meer dan 300 graden), dat het tegen alle weersomstandigheden kan en voor heel veel toepassingen geschikt is. Om deze reden wordt het dus ook voor anti-aanbaklagen in pannen gebruikt. Maar natuurlijk ook voor situaties waarin temperaturen nog veel hoger oplopen. Ptfe heeft daarnaast geen aanhechting, wat betekent dat vuil geen laag zal vormen op het materiaal. Nog een belangrijke eigenschap is de zeer lage wrijving van het materiaal. Dit komt bijvoorbeeld heel goed van pas bij computermuizen. Zoals alom bekend is, moet de onderkant van de computermuis glad zijn en heel soepel kunnen bewegen. Dankzij Ptfe is dit mogelijk. Verder is de kunststof onder andere Uv-bestendig en isolerend. Kortom, Teflon is echt multi-inzetbaar.

Levering hoogwaardige kunststoffen

Op zoek naar een bedrijf voor de levering van hoogwaardige kunststoffen? Bij HP Products bent u op het goede adres. Uiteraard is dit niet alleen voor een stof als Ptfe. Ook veel andere stoffen zoals PFA, FEP worden door deze onderneming op maat geleverd. Het bedrijf streeft altijd naar innovatie en de beste producten. Maar daarnaast wordt er natuurlijk ook veel aandacht besteed aan persoonlijke en klantgerichte service. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over Ptfe of een andere stof, schroom dan niet om contact op te nemen met een van de vriendelijke medewerkers. Alle benodigde informatie voor contact opnemen vindt u de contactpagina. U kunt zowel bellen als mailen of natuurlijk gebruikmaken van het handige contactformulier onderaan de pagina. De medewerkers staan u graag te hulp met advies op maat en antwoorden op uw vragen. Veel antwoorden kunt u overigens gemakkelijk en direct al vinden op de vele andere pagina’s. Er staat bijvoorbeeld informatie over al onze aangeboden materialen en de verwerkingsprocessen die we gebruiken. Ook vrijblijvend een offerte aanvragen kan natuurlijk altijd. Zo weet u precies waar u aan toe bent.