Prijs dubbel glas

Dubbel glas: wat is het en heeft u het nodig? En nog wel belangrijker: wat is de beste prijs voor dubbel glas? Dubbelglaskennis.nl helpt u graag verder, door zowel informatie te verschaffen over dubbel glas, maar ook door u te helpen met het vergelijken van verschillende aanbieders. U kunt bij Dubbelglaskennis.nl zes offertes aanvragen van aanbieders bij u in de buurt, zodat u direct kunt zien waar u de laagste prijs voor dubbel glas betaalt.

De prijs van dubbel glas en wat is dubbel glas eigenlijk?

Dubbel glas is feitelijk niks anders dan twee glasplaten die parallel aan elkaar geplaatst worden, met een laagje lucht ertussen. Dit stilstaande laagje lucht werkt isolerend en zorgt ervoor dat de warmte buiten blijft. Daarnaast zijn er verschillende manieren om de glasplaten meer isolerend te maken. De afstand tussen de twee glasplaten, de spouwbreedte, kan groter worden gemaakt, zodat het dubbel glas beter isoleert, dit wordt ook wel de spouwbreedte genoemd. Een andere optie is het vullen van de spouw met een speciaal isolerend gas, zoals Argon of Krypton. Dit wordt spouwvulling genoemd en wordt toegepast vanaf HR + dubbel glas. Vanaf HR-glas wordt het glas ook voorzien van een speciale coating, die ervoor zorgt dat de warmte van binnen wordt gereflecteerd, terwijl de zon wel wordt binnengelaten. Het is natuurlijk wel zo dat de prijs van dubbel glas hoger wordt met deze extra opties, zodat u een afweging zult moeten maken wat belangrijk voor u is.

De prijs van dubbel glas vergelijken

Bij Dubbelglaskennis.nl is het gemakkelijk om zes offertes aan te vragen bij aanbieders bij u in de buurt, zodat u direct de juiste prijs voor dubbel glas kunt vinden. U ziet dus direct wat iedere glaszetter vraagt voor exact dezelfde klus, zodat u zeker weet dat u de goedkoopste vindt. U geeft bij ons aan waar u naar opzoek bent, zoals wat voor glas u wilt en of u extra opties wilt. U kunt kiezen uit verschillende extra opties, zoals

 • Ventilatieroosters
 • Geluidswerend glas
 • Zonwerend glas
 • Inbraakwerend glas
 • Veiligheidsglas
 • Gekleurd glas
 • Brandwerend glas
 • Draadglas
 • Figuurglas
 • Matglas
 • Kruisroedes / wienersprossen

Op deze manier weten wij precies waar we de glaszetters naar moeten vragen en weet u zeker dat u de juiste prijs voor dubbel glas krijgt. Daarnaast is het belangrijk dat u bij het glaszetten kiest voor een betrouwbare glaszetter, die weet wat hij doet en veel ervaring heeft. Wij keuren daarom al onze glaszetters, zodat u zeker weet dat u een offerte krijgt van een betrouwbare glaszetter. Wij krijgen ook vaak de vraag wanneer het nodig is om dubbel glas te vervangen, wat voor veel mensen onduidelijk is. Het beste is om hiervoor te kijken naar of het glas lek is. Dit ziet u doordat er vocht tussen de twee lagen glas zit, wat ervoor zorgt de isolerende werking van het dubbel glas weg is. Het is dan dus tijd om het dubbel glas te vervangen. Hierbij kunt u dus ook direct kiezen voor extra isolerend dubbel glas, zoals HR + glas. Daarnaast is het natuurlijk ook een aanrader om uw glas te vervangen als u momenteel nog enkel glas heeft. Niet alleen omdat enkel glas vaak koud aanvoelt, maar ook omdat u hiermee veel geld kunt besparen. De prijs van dubbel glas kan dan hoog lijken, maar u heeft het ook snel terugverdient. Wilt u dus dubbel glas laten plaatsen of bent u gewoon benieuwd wat de prijs van dubbel glas zou zijn in uw woning? Vraag dan een gratis offerte aan bij Dubbelglaskennis en zie direct wat voor u de beste optie is.