Misschien is een woningkeuring een goed idee?

Hoe veilig is jouw woning? Dit is een vraag waar veel huis- en pandeigenaren het antwoord eigenlijk niet op weten, terwijl iedereen toch graag veilig wil wonen en werken. Je denkt misschien dat jouw woning veilig is, maar dit blijkt vaak niet het geval te zijn. Daarom is een woningkeuring laten uitvoeren door Holland Building Maintenance misschien wel een goed idee. Holland Building Maintenance controleert bij een woningkeuring de veiligheid van jouw woning door middel van standaard controles en/of door jou zelf  uitgekozen onderdelen die voor jou van belang zijn. Hierna zul je een rapport ontvangen met de bevindingen en de aanbevelingen. Je weet dan dus eindelijk precies hoe veilig jouw woning is en waar de verbeterpunten liggen. 

Ben jij geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een woningkeuring? Lees dan vooral verder, want in dit artikel zal ik vertellen waarom een dergelijke keuring zo van belang is en hoe deze precies in zijn werk gaat. 

Waarom is een woningkeuring een goed idee?

Tegenwoordig worden inbrekers, dieven en criminelen steeds slimmer, handiger en doortrapter. Dat moet ook wel, omdat woningen en panden ook steeds beter beveiligd zijn. De beveiliging wordt dus steeds beter, maar de kwaaddoeners ook! Dit wordt vaak vergeten. Daarnaast weten woning- en pandeigenaren vaak niet precies hoe de beveiliging van hun pand in elkaar steekt en weten zij dus vaak ook niet of en wanneer er iets niet goed zit in deze beveilig. Met een woningkeuring door Holland Building Maintenance breng je dit soort problemen in kaart en weet je daarna precies hoe jij ervoor staat. 

Een woningkeuring is er echter niet alleen ter voorkoming van criminaliteit. Het draait ook om jouw veiligheid in je eigen woning of bedrijfspand. Veiligheid bevat immers vele verschillende aspecten. Daarom wordt er ook naar jouw woning of pand van binnen uit gekeken als jij daar behoefte aan hebt. Hoe zit het met de gasinstallaties en -leidingen? En de water- en elektrische installaties? En is er wel goed rekening gehouden met de vereiste brandveiligheid? Dit zijn allemaal onderdelen van veiligheid die bij een woningkeuring door Holland Building Maintenance in kaart worden gebracht. 

Naast deze officieel geldende veiligheidsaspecten zullen de professionals van Holland Building Maintenance bij een woningkeuring ook hun ogen open hebben voor onveilige situaties die niet officieel zijn vastgesteld of voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan achterstallig onderhoud of dingen die onopgemerkt kapot zijn gegaan of defect zijn geraakt die tot ongevallen kunnen leiden. Dit alles om jouw veiligheid optimaal te garanderen!

Hoe gaat Holland Building Maintenance te werk?

Wanneer je kiest voor een woningkeuring bij Holland Building Maintenance kies je dus voor professionaliteit, kwaliteit en gegarandeerde veiligheid. De professionals van Holland Building Maintenance kunnen onder andere een zogeheten NTA 8025 keuring uitvoeren. Daarnaast kunnen zij direct een energielabel check doen, zodat je ook op dit vlak weet hoe je ervoor staat. Wanneer is vastgesteld door Holland Building Maintenance dat jouw woning daadwerkelijk een veilige leefsituatie garandeert, zal jouw woning worden voorzien van een zogenaamd KIWA certificaat waarmee jouw veiligheid gewaarborgd wordt. 

Een woningkeuring laten uitvoeren door Holland Building Maintenance is dus aan te raden vanwege de volgende kenmerken van de organisatie:

  • Holland Building Maintenance biedt gewaarborgde veiligheid door een uitgebreide keuring op zowel officiële als niet-officiële aspecten van veiligheid. 
  • Daarnaast wordt deze veiligheid extra gewaarborgd door het op de keuring volgende KIWA certificaat. De werkzaamheden van Holland Building Maintenance zijn dus gecertificeerd. 
  • Tenslotte voert Holland Building Maintenance onafhankelijke inspecties en keuringen uit. Dit betekent dus dat alleen met jouw belangen en jouw veiligheid rekening wordt gehouden.