Je theorie examen oefenen: Hier kan het gratis!

Ben je bezig met het leren van de theorie voor je theorie examen omdat je je rijbewijs wilt halen? Dan moet je echt de website oefentoets.nl gebruiken! Ik ben ontzettend fan van deze site want je kunt daar helemaal gratis allerlei toetsen en examens oefenen. Daardoor weet je hoe het ervoor staat met je kennis en welke van de onderdelen je misschien nog wat extra aandacht moet geven. Vooral bij het theorie examen oefenen vond ik deze site fijn, want de proefexamens lijken heel erg op de daadwerkelijke examens die het CBR afneemt. Althans, dat is wat ik vond nadat ik het echte examen had gemaakt. Ik voelde me met de hulp van de gratis oefenexamens van oefentoets.nl heel goed voorbereid op het echte examen, en had daardoor maar twee fouten. Met andere woorden: Ik was geslaagd! Zonder theorie examen te oefenen denk ik niet dat ik het in één keer had gehaald want ik heb tijdens die oefenexamens best wel veel fouten gemaakt. Sterker nog: De eerste drie proefexamens had ik niet eens gehaald omdat ik teveel fout had. Maar door deze toetsen te maken wist ik wel waar ik me op moest richten en welke kennis ik blijkbaar nog niet goed genoeg had bestudeerd. In mijn geval waren dat absoluut de verkeersborden. Ik vind die gewoon erg moeilijk omdat het er super veel zijn, en ze allemaal iets anders betekenen. Je theorie examen oefenen via oefentoets.nl richt zich natuurlijk ook deels op deze verkeersborden, waardoor je de betekenis van al deze borden veel beter onthoudt. Dat was althans bij mij het geval.

Gratis je theorie examen oefenen via oefentoets.nl

Als je op zoek bent naar gratis je theorie examen oefenen dan moet je bij oefentoets.nl zijn. Daar kost het namelijk helemaal niks om de proefexamens te maken, super chill! Maar je kunt er niet alleen de toetsen doen, je kunt deze website ook gebruiken om de theorie zelf te leren. Er staat namelijk super veel informatie op, zowel over alle verkeersborden als over de verkeersregels en diverse situaties, dat je eigenlijk niet eens perse een boek hoeft te kopen. Ik had dit wel gedaan, maar het is dus niet nodig als je je theorie volledig online aan wilt leren. En door meerdere malen je theorie examen te oefenen kun je ook heel gemakkelijk je kennis testen en er achterkomen welke informatie je blijkbaar nog niet goed had opgeslagen of onthouden.

Hoe kun je je theorie examen oefenen?

Bij oefentoets hebben ze meerdere soorten oefenexamens voor als je je theorie examen wil oefenen, namelijk:

  • Verkeersborden 01
  • Verkeersborden 02
  • Verkeersborden 03
  • Verkeersinzicht 

Zoals je ziet wordt er de meeste aandacht besteed aan de kennis van de verkeersborden, en dat is ook wel logisch. Deze bepalen namelijk in grote mate wat je wel en wat je niet mag op de weg. Stamp hun betekenis dus goed in je hoofd, want een groot deel van het daadwerkelijke examen richt zich daar ook op! Het verkeersinzicht gaat vervolgens over het inschatten van situaties en weten wat je moet doen als je met andere weggebruikers te maken krijgt. Dit is minstens net zo belangrijk. Oefen ze dus allebei, en als je goed scoort op oefentoets.nl kun je ervan uitgaan dat je het echte examen ook wel gaat halen, succes!
Lees meer…