Is een zijden kussensloop echt beter voor je huid?

Beauty bloggers zijn er lyrisch over: De zijden kussensloop van Satin Sleepers. Maar wat doet zo’n sloop eigenlijk voor je huid en haar? En is het verschil echt zo groot als wanneer je een normale, katoenen sloop gebruikt? Het antwoord op deze vraag is volgens velen: Ja. Een zijden kussensloop is namelijk op een hele andere manier geweven dan een katoenen sloop, waardoor het oppervlak ontzettend zacht is. Dit maakt dat zowel je huid als je haar er overheen glijdt in plaats van dat het weerstand van de stof ondervindt. Dit heeft vele voordelen, zowel voor je huid als voor je haar, zoals:

  • De huid kreukt amper, waardoor er geen rimpels ontstaan
  • Je talgproductie wordt geremd, en dus heb je minder puistjes
  • Je krijgt geen klitten in je haar
  • Je krijgt minder snel gespleten haarpunten

Dit lijstje lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar mensen die al zo’n zijden kussensloop van Satin Sleepers hebben weten maar al te goed dat het allemaal klopt. En het slaapt ook nog eens stukken comfortabeler. De zachte stof ligt namelijk veel lekkerder dan een katoenen sloop, en daardoor slaap je beter. 

Is een zijden kussensloop echt beter voor je huid?

Anti-allergeen en diervriendelijke zijden kussensloop

Als je allergieën hebt (voor bijvoorbeeld huisstofmijt) dan is zo’n zijden kussensloop heel erg geschikt voor jou. Stof en bacteriën nestelen zich er namelijk minder snel in dan bij een katoenen sloop. Bovendien zijn alle slopen van Satin Sleepers ook nog eens op diervriendelijke wijze geproduceerd, iets wat ook steeds meer mensen heel erg belangrijk vinden tegenwoordig. En doordat ze bij dit merk gebruik maken van een uitzonderlijk hoge kwaliteit zijde heb je ook nog eens direct de beste kwaliteit zijden kussensloop te pakken die je maar kunt vinden. Ze zijn namelijk op een hele speciale manier gewoven (met maar liefst 80 draden per inch) en voorzien van een unieke coating. Deze coating zorgt ervoor dat de stof nóg zachter wordt, en de voordelen ervan voor zowel je huid als je haar nog groter worden. Ze hebben niet voor niets 5 jaar onderzoek gedaan naar alle soorten zijden en de effecten ervan op jouw huid en haar, want ze hebben echt de allerbeste zijde ontwikkeld.

Ervaringen met een zijden kussensloop

Voordat je van jouw katoenen kussensloop overstapt op een zijden exemplaar kan het fijn zijn om reviews te lezen van mensen die er al een hebben. Je kijkt daarvoor op de pagina ‘Reviews’ van hun website. Daar vind je zowel ervaringen van normale consumenten, als van bloggers die deze kussenslopen hebben mogen uittesten. En wist je dat er ook al diverse celebrities zijn die enorm fan zijn van zijden kussenslopen? Ook deze reviews hebben ze allemaal voor je verzameld, en kun je bekijken op de pagina ‘celebs’. Als jij nu nog niet om bent en een zijden kussensloop wilt kopen weet ik het ook niet meer. En het mooie is, de slopen zijn in deze webshop verkrijgbaar in super veel kleuren. Er zit er dus altijd eentje bij die past bij jouw smaak en de kleuren in jouw slaapkamer. Ga je voor een basic wit, grijs of zwart exemplaar of wil je liever lichtroze of felrood? De keuze is aan jou!