Huis verduurzamen? Kies voor een warmtepomp!

Wil jij graag jouw woning duurzamer maken? Dan is de aanschaf van een warmtepomp een uitstekend idee! Je kunt er hiermee voor zorgen dat je echt flink minder gas verbruikt en dat is natuurlijk goed nieuws voor de wereld! Hoe minder fossiele brandstoffen er verbruikt worden, hoe beter het is. Combineer jij jouw warmtepomp met het aanleggen van zonnepanelen op je dak, dan zorg je helemaal voor een duurzame verwarming van je huis. Ook financieel is dit een goed idee, hoe meer je je eigen energie kunt verbruiken, hoe lager je energiekosten worden en hoe minder afhankelijk je bent van energieleveranciers!

Lager gasverbruik met warmtepomp

Er zijn verschillende apparaten in onze woningen die op gas werken. Natuurlijk denk je dan meteen aan je cv-ketel, die zorgt voor de verwarming van je huis. Maar vergeet ook je fornuis niet en het opwarmen van warm water. Het installeren van een warmtepomp is echter de belangrijkste stap die je kunt zetten als jij een lager gasverbruik wilt. In verhouding kost het opwarmen van water en het koken van je eten namelijk bijna geen gas. Dat we minder van deze fossiele brandstof moeten gebruiken, zal voor iedereen wel duidelijk zijn. In de eerste plaats omdat fossiele brandstoffen slecht voor het milieu zijn en in de tweede plaats om Groningen te verlossen van de problemen door de gaswinning. Kies daarom ook voor een hybride warmtepomp in jouw huis! Daarmee profiteer je van:

  • fors lagere energierekening
  • meer onafhankelijkheid van energieleveranciers
  • een duurzamere wereld

Het voordeel van een hybride exemplaar is dat deze samenwerkt met jouw huidige cv-ketel. Is het buiten echt koud, dan wil het voor een warmtepomp namelijk nog wel eens lastig zijn om het binnen aangenaam warm te krijgen, helemaal als de woning niet goed geïsoleerd is. Heb je een hybride exemplaar, dan neemt de cv-ketel het op de koudste dagen over en zo heb je dus altijd een goed verwarmd huis.

Het financiële plaatje

Een steentje bijdragen aan een beter milieu en aan veilig wonen voor Groningers is natuurlijk mooi, maar hoe zit het met de kosten? Natuurlijk moet je eerst wel investeren in een hybride warmtepomp, maar wist je dat je uit het fonds Investeringssubsidie Duurzame Energie subsidie kunt krijgen voor de aanschaf? Daarmee blijft er een kleine drieduizend euro over die je zelf moet betalen voor de aanschaf. Is de pomp eenmaal geïnstalleerd dan verbruik je nauwelijks gas meer en dat zul je merken in je energierekening! Doordat deze rekening in het vervolg flink lager uit zal vallen, verdien je de aanschafkosten in ongeveer zeven jaar weer terug. Na die zeven jaar begint dus het echte besparen en aangezien een warmtepomp een levensduur heeft van ongeveer twintig jaar, kun je dus nog heel wat jaren tegen weinig kosten je huis verwarmen. Wil je echt duurzaam worden? Dan kies je natuurlijk voor het plaatsen van zonnepanelen om zo de stroom op te wekken die de pomp gebruikt. Wil je een warmtepomp gaan kopen en wil je dit combineren met zonnepanelen? Ga dan eens naar hallostroom, zij kunnen beide voor jou regelen!