Hebt u last van diefstal door personeel?

Diverse werkgevers zijn bang dat er van hun voorraad wordt gesnoept. Misschien bent u manager van een supermarkt of een andere grote winkel. Dan hebt u heel wat personeel onder u die u onmogelijk in de gaten kunt houden. Toch komt diefstal door personeel helaas op grote schaal voor. U bent wellicht druk bezig om de klanten in de gaten te houden waardoor u diefstal door personeel niet eens meer waarneemt. Toch kan u het gevoel bekruipen dat het misschien helemaal niet aan de klanten ligt dat er spullen verdwijnen. Zeker als er objecten uit het magazijn of de kantine verdwijnen. Misschien hebt u een grote grijze derving en krijgt u het idee dat diefstal door personeel stelselmatig voorkomt. Het kan moeilijk zijn om hier een duidelijk beeld van te krijgen want u moet bijvoorbeeld erg veel bewijs vergaren om iemand op staande voet te ontslaan. U moet diegene ten eerste op heterdaad betrappen en ten tweede aan kunnen tonen dat diegene vaker heeft gestolen. Wilt u graag iets doen aan de diefstal door personeel binnen uw bedrijf? We raden het aan om dit speurwerk aan ons over te laten. Kijkt u maar eens bij NMS Recherche. Bij ons recherchebureau werken privédetectives die het gevoel dat bij u heerst herkennen en weten hoe ze dit probleem moeten opsporen en kunnen oplossen.

Kom dankzij onze hulp snel van diefstal door personeel af!

Het is nogal wat om een privédetective in te huren als er bijvoorbeeld op grote schaal diefstal door personeel wordt gepleegd. Zeker als u enkel het gevoel hebt en er niet duidelijk is waar de onrust binnen uw bedrijf vandaan komt. Het kan zelfs irrationeel zijn. Toch is vaak gebleken dat dit onderbuikgevoel bij vele werkgevers kloppen en dat we het bewijs konden vergaren om een dader of daders aan te wijzen. Maar voordat u met ons in zee gaat nemen we eerst een take-in gesprek met u af. Tijdens dit gesprek gaan we u ondervragen en komen de volgende punten aan de orde:

  • Het probleem,
  • Het doel van het onderzoek,
  • De wettelijke mogelijkheden en beperkingen,
  • Een kostenraming.

Gaat u akkoord met de afspraken die hieruit voortvloeien? Dan kunt u ons inhuren om diefstal door personeel op te sporen en tegen te gaan. In ons plan van aanpak leest u hoe wij met u communiceren tijdens het onderzoek, hoe we te werk gaan, geven we u een analyse van eventuele risico’s en schetsen we een beeld qua inzet van personen en tijdspad. Natuurlijk is elk onderzoek weer een vak apart. Het gebeurt zelden dat twee verschillende zaken op elkaar lijken. Het plan van aanpak is daarom elke keer anders. Zo kan het nuttig zijn om uw personeel mee te delen dat er en onderzoek loopt zodat er misschien iemand door de mand valt. Maar het kan ook zijn vruchten afwerpen door u in stilzwijgen te hullen. Want dan kunnen we wellicht de diefstal door personeel live zien gebeuren.

Denk goed na of u het meldt of niet

Er zijn heel wat implicaties verbonden aan diefstal door personeel. Natuurlijk is dit strafbaar en is het een reden om iemand per direct de laan uit te sturen. Maar u dient over heel wat bewijs te bezitten. Dus daar kunt u ongetwijfeld wel een handje bij geholpen worden. We kennen alle wetten en regels en werken soms nauw samen met het ministerie van justitie. Doorgaans kunnen we na een gesprek al binnen 24 uur van start gaan om de diefstal door personeel te onderzoeken en we werken door heel Nederland. Hebt u interesse? Bel ons dan snel op!