Glaskunst

Wil jij een kunstwerk kopen? Overweeg dan eens te kiezen voor glaskunst! Veel mensen die kunst in huis halen, kiezen voor een schilderij of eventueel voor een houten of bronzen beeldje. Hoewel dit zeker ook heel erg mooi kan zijn, is het leuk om eens voor een geheel ander materiaal te kiezen. Glas heeft een heel eigen uitstraling en kan bovendien op verschillende manieren bewerkt worden. Het kan echt spiegelglad zijn, maar ook kunnen er juist butsen of ribbels in aangebracht worden, om het een heel andere structuur te geven. Daarnaast is het leuke aan glaskunst dat het materiaal zowel doorzichtig kan zijn als juist mat of zelfs ondoorzichtig. Bovendien zijn er veel verschillende kleuren mogelijk en is het ook nog mogelijk om glazen materialen te beschilderen. Kunstenaars hebben dus echt heel veel verschillende mogelijkheden op het moment dat zij besluiten om met dit materiaal aan de slag te gaan. Er kan hierdoor ook steeds weer iets volkomen anders gecreëerd worden, zowel wat betreft stijl, als wat betreft kleur en afmeting. Glaskunst is dus echt heel divers en alle werken zijn iedere keer weer helemaal uniek.

Glaskunst door Sjaak Smetsers

De diversiteit van glaskunst is hierboven al enigszins naar voren gekomen, maar er is nog veel meer mee mogelijk dan we net al aangaven. Wist je bijvoorbeeld dat dit materiaal ook heel goed gecombineerd kan worden met andere materiaalsoorten? Er zijn niet heel veel kunstenaars die dit doen, de meesten houden het pre kunstwerk toch echt op één materiaalsoort, maar als je kiest voor de werken van Sjaak Smetsers, dan zul je zien dat het inderdaad uitstekend te combineren valt. Hij werkt graag met glas, maar ook met bijvoorbeeld brons, hardsteen of koper. En dat is in zijn kunstwerken terug te zien. Als hij aan de slag gaat met glaskunst, dan combineert hij het glas vaak met brons, koper of hardsteen. Op die manier krijgt het object een geheel andere uitstraling dan wanneer er slechts één materiaal gebruikt zou worden. De diverse materialen zorgen voor het ontstaan van een levendigheid die je lang niet in alle kunst ziet, maar bij deze kunstenaar dus wel! Sjaak Smetsers maakt vaak beelden van fabeldieren of fabelwezens en past daarbij een diversiteit aan grondstoffen toe. Zo weet hij iedere keer weet iets volkomen unieks te creëren met een geheel eigen uitstraling. Zo kan glaskunst dus op een heel andere wijze toegepast worden dan meestal gedaan wordt!

Kunst kopen

Wil jij glaskunst van deze kunstenaar aanschaffen? Dan moet je eens een kijkje nemen in zijn galerie Moeëjen Daag in Tegelen. Deze runt hij samen met zijn vrouw en je vindt bij hen altijd prachtige vaste en wisselende exposities. Niet alleen beelden waarin met glas is gewerkt kun je hier kopen, maar je vindt bij hen ook:

Het fijne is dat zij bovendien een grote diversiteit bieden. Niet alleen vind je hier kunstwerken van Sjaak Smetsers zelf, maar ook van diverse andere kunstenaars. Bovendien kun je er terecht voor zowel figuratieve kunst, als heel abstracte werken. Of je nu dus glaskunst zoekt of juist iets helemaal anders, bij hen kun je het eigenlijk altijd wel vinden. Belangrijk als je een aankoop overweegt, is dat je iets uitzoekt wat echt helemaal bij jou past. Het moet aansluiten bij jouw persoonlijke smaak, maar ook bij jouw interieur, zodat het daar een mooi geheel mee vormt. Het moet jou bovendien raken, je moet er een gevoel bij krijgen als je er naar kijkt. Bij sommige mensen zal dit gebeuren als zij glaskunst zien, bij anderen juist weer bij andere kunstvormen. Wat je ook zoekt, galerie Moeëjen Daag kan jou helpen het te vinden!