Gebruik een filterzak om de meest uiteenlopende vloeistoffen te filteren

technofilter - filterzakHet filteren van vloeistoffen is niet altijd even eenvoudig. Probleem is vaak dat je niet alles uit de vloeistof filtert. Dit komt doordat niet alle filtertechnieken even goed zijn. Maar hierbij moet wel direct worden opgemerkt dat niet alle vloeistoffen even schoon hoeven te zijn. Denk bijvoorbeeld aan drinkwater. Deze vloeistof moet natuurlijk zo schoon mogelijk zijn. Enkel een zeef door het water halen is natuurlijk niet voldoende, dus je hebt een hoogwaardige filterzak nodig. En als je geen gebruik maakt van een filterzak, dan moet er wel een hoogwaardige filtertechniek tegen over staan. Maar als het enkel water betreft om mee schoon te maken, dan is het niet noodzakelijk om het water zo streng te filteren. Je kunt voor dat doeleinde dan ook prima een filterzak gebruiken die wel filtert, maar niet alles filtert. Als je gedestilleerd water wil gebruiken, dan moet je juist heel specifiek de kalk eruit filteren. Hier zijn speciale technieken voor en een filterzak is hiervoor niet geschikt. Zo zie je dus dat je op verschillende manieren vloeistoffen kunt filteren en dat er verschillende toepassingen zijn waar speciale filtertechnieken bij horen. Het gebruik van een filterzak is één van die technieken. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet precies weet hoe het werkt met de filterzakken. In dat geval is het eerste wat je kunt doen een bezoekje brengen aan de website van technofilter.eu. Hier vind je namelijk allerlei informatie over filtertechnieken. Hier kun je dus ook terecht voor de filterzak. Maar je vindt niet alleen filterzakken op deze website, maar ook filterkaarsen en persluchtfilters. Kortom, het is een site waar je terecht kunt voor alles wat met filteren te maken heeft.

De filterzak van technofilter.nl

Als je zakken voor het filteren wilt kopen, dan ben je bij technofilter.nl dus aan het juiste adres. Je vindt hier zakken voor uiteenlopende toepassingen en daardoor dus ook van verschillende materialen. Zo kun je bij technofilter.nl een filterzak kopen van de volgende materialen:

  • Polypropyleen
  • Polyesters
  • Nylon

Alle filterzakken zijn standaard leverbaar met een soort van ‘ring’ aansluiting. Je kunt ook kiezen voor een kunststof “sentinel/Polyoc” aansluiting. Wat betreft de poriegrootte heb je ook verschillende mogelijkheden. De zakken variëren wat betreft de poriegrootte van 1 tot 800 micron. Qua afmetingen kun je denken aan lengte 1 of 2. Verder kun je voor de zakken met een kleinere diameter ook kiezen voor lengte 3 en 4. Met al deze verschillende mogelijkheden is de kans dus groot dat je bij technofilter.nl altijd de filterzak vindt die past bij de specifieke situatie. Naast het feit dat je al deze artikelen dus bij technofilter.nl kunt bestellen, kun je natuurlijk ook voor algemene informatie of vragen terecht op de website. Allereerst vind je op de site zelf uitgebreide uitleg betreffende alle soorten van filtertechnieken. Elke techniek heeft een eigen sectie, waar je alles kunt lezen over de toepassingen. Daarnaast kun je voor verdere informatie natuurlijk ook altijd even contact opnemen. Je vindt via de site het kopje ‘contact’. Daar kun je dan de contactdetails vinden van de helpdesk van technofilter.nl. Je kunt bellen en e-mailen, het is maar net wat je zelf het prettigste vindt.

Verschillende soorten filterkaarsen

Zoals gezegd kun je bij technofilter.nl ook filterkaarsen bestellen. Hierbij is het goed om te weten dat je een keuze kunt maken uit goedkope filterkaarsen en de wat duurder filterkaarsen. Het verschil tussen beide filterkaarsen zit hem in de kwaliteit. De goedkopere zijn van een wat mindere kwaliteit en zijn dan ook alleen geschikt voor situaties waar geen strikte filteringseisen gelden.