Energie besparen: vergelijk en stap over

Jaarlijks besparen huishoudens ruim honderden euro’s op energiekosten door verantwoordelijker met energie om te gaan. U vraagt zich vast af hoe u aan de goedkoopste energie kunt komen? Naast verbeteropties in uw huis kunt u ook kosten besparen door energieleveranciers te vergelijken. Wij snappen dat het vergelijken van energiebedrijven tijdrovend is en dat u zelfs door de bomen het bos niet meer ziet. Graag helpen wij u verder bij het vergelijken van de goedkoopste energie. Energie besparen kunt u door woonruimtes extra te isoleren of voldoende te ventileren. Dit zijn slechts enkele verbetertips die u zelfstandig op kunt pakken. Op Mijnbouwadviseur.be vindt u meer informatie over energie besparen. Natuurlijk kunt u ook kosten besparen door uw huidige contract te vergelijken met andere energieleveranciers. Energie vergelijken en overstappen naar een andere leverancier hoeft geen probleem te zijn. Zo bieden we bij Goedkoopsteenergie een vergelijkingssysteem en een gratis overstapservice aan, die u volledig ontzorgen bij het overstappen naar een andere aanbieder. Niet alleen kosten besparen is een motivatie voor het kiezen van de goedkoopste energie. Energie besparing is ook goed voor het milieu. Bij zowel het produceren als verbruiken van energie komen er schadelijke stoffen vrij. Dit kan tegen worden gegaan door wind- en/of zonne-energie op te wekken. Bovendien raken deze duurzame energiebronnen nooit op. Fossiele brandstoffen zoals gas, olie en steenkool raken wel snel op. Wilt u energie besparen op een verantwoordelijke manier? Op onze website kunt u diverse leveranciers vergelijken op:

  • stroom van windmolens;
  • stroom van zonnepanelen;
  • groene stroom uit Nederland;
  • groen gas.

Wij vinden het belangrijk dat u makkelijk alle bedrijven kunt vinden met de goedkoopste energie en die duurzaam werken. Ieder bedrijf wordt voorzien van een duurzaamheidsscore. Deze score toont aan hoe groen de investeringen en ingekochte en geleverde energie zijn.

Goedkoopste energie vergelijken en overstappen

U heeft eindelijk de goedkoopste energie aanbieding gevonden bij een energieleverancier. Wij snappen dat u zo snel mogelijk over wilt gaan. Op onze website kunt u gemakkelijk overstappen. We raden u extra aan om nog enkele punten in kaart te brengen voor het bepalen van het beste overstapmoment. Allereerst is het aan te raden om te kijken naar de einddatum en opzegtermijn van uw huidige energiecontract. Vroegtijdig uw energiecontract verbreken kan namelijk zorgen voor een boete. Hiermee wilt uw huidige leverancier voorkomen dat inkomsten mis worden gelopen. U bent immers niet langer klant gebleven, dan wat in het contract is vastgesteld. Check ook even of u een waarborgsom moet betalen. Hiermee dekken energieleveranciers zich in voor het mislopen van eventuele inkomsten als u een betalingsrisico vormt. Nieuwe energiebedrijven bepalen dit door credietchecks uit te laten voeren. Na de check krijgt u een kredietscore, die bepaalt in welke mate kans is op wanbetaling.

Contract voor onbepaalde of bepaalde termijn

Bij het afsluiten van een nieuw contract kunt u kiezen voor onbepaalde of bepaalde tijd. Zo heeft u bij een contract met bepaalde tijd te maken met vaste tarieven en welkomstpremies. Na een jaar gaat het contract over naar onbepaalde tijd met hogere tarieven. Bij contracten met onbepaalde tijd kunt u zelf bepalen wanneer u opstapt en heeft u vaak te maken met variabele tarieven. Energie besparen begint dus bij het vergelijken van de goedkoopste deals. We hechten veel waarde aan uw situatie en voorkeuren. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat u makkelijk online over kunt stappen. Wilt u meer weten over energie besparing of hulp krijgen bij het vinden van de goedkoopste deals? Vul ons contactformulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.