Eenvoudig parkeren op Schiphol: 5 gouden tips!

Parkeren op Schiphol is niet altijd even eenvoudig. De dichtbijgelegen parkeergelegenheden zijn vrijwel altijd vol, of kosten veel geld. Een plekje op een afgelegen parkeerplaats, wat verder van de vertrekhal, lijkt dan misschien een goed alternatief, maar vaak zit je dan erg lang in een volle en oncomfortabele pendelbus. Dat is ook niet wat je wilt! Gelukkig kun je op Schiphol altijd gebruik maken van particuliere aanbieders. Deze aanbieders hebben parkeergarages in de buurt van de luchthaven opgekocht, zodat ze daar auto’s kunnen stallen van betalende klanten. Je hoeft  dan geen gebruik te maken van de openbare gelegenheden. Op deze manier weet je zeker dat je jouw auto altijd snel en voordelig kwijt kunt! In dit artikel lees je 5 gouden tips om eenvoudig te parkeren op Schiphol:

  • Valet Parking
  • Faciliteiten stalling
  • Bepaal de betrouwbaarheid
  • Lees recensies
  • Vergelijk beschikbare aanbieders

In de eerste plaats moet je bepalen van welke dienst je precies gebruik wilt maken. Wil je de auto bij de vertrekhal afgeven (valet parking), of wil je deze zelf ergens parkeren en vervolgens pendelen naar het vliegveld (shuttle service)? Valet parking is de meest praktische vorm van parkeren op Schiphol. Je geeft je auto af aan een ervaren bestuurder en deze rijdt hem vervolgens naar een parkeerplek in de buurt. Je betaalt een vaste prijs voor de stalling en je hebt hier geen omkijken meer naar. Voor reizigers die vaak met het vliegtuig gaan is dit vrijwel altijd de juiste optie. Hoef je minder vaak te parkeren op Schiphol, of ga je bijvoorbeeld één keertje op vakantie, dan kun je ook kiezen voor de shuttle service. Je parkeert bij een hotel in de buurt en wordt vervolgens naar de vertrekhal gebracht. Ook voor deze dienst betaal je vooraf een vaste prijs. Toch raden wij valet parking aan, vanwege de eenvoud die dit met zich meebrengt.

Parkeren op Schiphol: stijlvol of sober?

Wil je goedkoop parkeren op Schiphol? Kies dan voor een particuliere aanbieder die weinig extra diensten aanbiedt. Zorg dat de auto overdekt staat en beveiligd wordt, de rest kun je vergeten! Je auto hoeft bijvoorbeeld niet schoongemaakt, of gelucht te worden. Wanneer je een sobere parkeerplaats uitkiest, bespaart dat je handenvol geld! Zorg daarnaast dat je de particuliere aanbieder kent en vertrouwt. Heb je nog nooit van een bedrijf gehoord, of klinkt de sales pitch wat verdacht, maak dan simpelweg geen gebruik van de dienst. Het is verstandig van tevoren op het internet onderzoek te doen. Ga op zoek naar ervaringen van anderen en maak op basis daarvan je keuze. Hoor je veel positieve verhalen over een bedrijf, neem dan zelf eens contact op. Hoor je veel negatieve reacties, zoek dan nog even verder. De beste tip die we kunnen geven is als volgt: geef je auto nooit weg aan een iemand die je niet vertrouwt! Parkeren op Schiphol hoeft helemaal geen uitdaging te zijn: zorg dat je de juiste personen inschakelt!

Aanbieders vergelijken

Op https://schipholparkeren.com/ vind je een compleet overzicht van alle particuliere bedrijven die bij Schiphol actief zijn. Je ziet gelijk bij welke aanbieder je het minst betaalt, of bij welke je de beste service krijgt. Je kunt hier ook terecht voor ervaringen van andere reizigers. Heb je dus een bedrijf uitgezocht, kijk dan eerst even wat daarover gezegd wordt. Ga snel naar bovenstaande site en vergelijk alle aangesloten bedrijven. Je krijgt gelijk te weten hoeveel het kost om jouw auto in een parkeergarage te stallen. Laat je niet gek maken, parkeren op Schiphol is een peulenschil!