De voordelen van de annuïteitenhypotheek

Ga jij binnenkort een huis kopen? Dan zul je in de meeste gevallen een hypotheek nodig hebben. Een huis aanschaffen doe je niet zomaar, want dit gaat om een behoorlijk geldbedrag en dat zal toch niet iedereen hebben. Daarom neem je een hypotheek om het huis te kunnen kopen en deze betaal je over een bepaalde periode af. Er zijn op dit moment twee soorten hypotheken:

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire hypotheek

In dit artikel gaan we het hebben over de annuïteitenhypotheek en de voordelen die deze hypotheekvorm te bieden heeft. Wanneer je voor deze vorm kiest dan betaal je tijdens de rentevaste periode, waar je zelf de duur van kunt kiezen, een vast brutobedrag per maand. Dit is een gedeelte rente over de hypotheek en natuurlijk een gedeelte aflossen. Het is mogelijk om voor een aflossingsvrije hypotheek te kiezen, maar dit wordt in deze tijden eigenlijk niet meer aangeraden. Het is veel verstandiger om een aflossingshypotheek te kiezen, zoals de annuïteitenhypotheek. Je hebt dan namelijk recht op de hypotheekrenteaftrek en dit kan het voor veel mensen een stuk voordeliger maken. Tijdens de rentevaste periode betaal je dus iedere maand een vast bedrag en hier komen de gehele tijd geen verrassingen bij kijken. Loopt de rentevaste periode af? Dan kan het bedrag dat je maandelijks betaalt dus wel veranderen. Dit kan zowel in jouw voordeel als in jouw nadeel zijn.

Een gesprek over de annuïteitenhypotheek

Er komt best wel wat bij kijken als je een hypotheek gaat afsluiten. Ten eerste is er dus de keuze of je voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek gaat. Je kunt natuurlijk zelf een kijkje gaan nemen op de website van Advies Nederland. Zij kunnen je hier voldoende informatie geven over de verschillende hypotheekvormen die er zijn en de bijbehorende voor- en nadelen. Het kan soms echter lastig zijn om in te schatten wat nu de beste keuze voor jou is. Misschien behoor jij wel tot de groep mensen die er eigenlijk geen zin in heeft om dit allemaal zelf uit te zoeken en laat je dit liever voor je doen. Het is allemaal mogelijk met de diensten die Advies Nederland aanbiedt. Je kunt hier een afspraak maken met een hypotheekadviseur die niet alleen onpartijdig is, maar ook nog eens een hoop kennis van zaken heeft. Het gesprek is uiteraard vrijblijvend en er zijn geen verplichtingen aan verbonden. Dit vinden veel mensen erg prettig en daarom kiezen zij ervoor om zich hier door de hypotheekadviseur te laten informeren over bijvoorbeeld de annuïteitenhypotheek.

Meer weten over de annuïteitenhypotheek

Een huis kopen is spannend, maar er komt ook een hoop financiële praat bij kijken. Gelukkig zit je bij Advies Nederland altijd goed om je over de verschillende onderdelen hiervan te laten informeren en om tot de juiste keuze te komen. Zo was het een aantal jaar geleden ineens een trend dat er vaak een woekerpolis werd afgesloten en mensen voelen daar nog steeds de consequenties van. Dit is heel vervelend en dit wil je natuurlijk vermijden. Met een goed advies op maat van de adviseur van Advies Nederland zit je helemaal goed. Zij hebben het beste met je voor en vertellen je graag wat het beste bij jou en je situatie past. Als het op de annuïteitenhypotheek aankomt, is het voor iedereen weer anders wat ze kunnen lenen, maar er zijn altijd opties om toch het huis van je dromen te kunnen kopen. Daarom raden wij zeker aan om een afspraak te maken bij AdviesNederland.nl. Vul hiervoor het contactformulier op de website in en het wordt allemaal in orde gemaakt.