Boekhouding uitbesteden voor je bedrijf?

Heb jij een eigen bedrijf? Dan kom je altijd voor het dilemma te staan of jij je boekhouding uitbesteden moet of dat je dit zelf kunt doen. Wat is nu de beste keus? Dat hangt helemaal van jou zelf af. Soms denken startende ondernemers dat zij verplicht zijn om deze klus uit te besteden, maar dat is zeker niet het geval. Het enige dat de belastingdienst jou als plicht stelt, is dat je een gedegen administratie moet voeren. Hierin moeten zij kunnen controleren hoe jouw geldstromen verlopen, wat jouw kosten en jouw inkomsten zijn. Hoe jij dit bijhoudt, eenvoudigweg in een excel-sheet of in een speciaal boekhoudprogramma, dat maakt hen verder niet uit. Je boekhouding uitbesteden aan specialisten hoef je dus niet te doen. Dat is fijn om te weten, want door dit in eigen hand te houden, bespaar je weer kosten. Tegelijkertijd is het zo dat veel ondernemers vaak eigenlijk niet zitten te wachten op de klus die er bij administreren komt kijken. Dit staat vaak ver af van de reden waarom zij voor zichzelf begonnen zijn. Vanuit dat oogpunt bezien, kan het dan toch een goede keuze zijn om juist wel te besluiten ten voorkeur van de boekhouding uitbesteden. Bekijk snel de website https://www.actium.nl/ voor alle opties.

Boekhouding uitbesteden heeft voordelen

Er zijn verschillende voordelen te noemen aan de boekhouding uitbesteden, maar de belangrijkste zal voor velen toch zijn dat dit financieel gunstig voor de onderneming uit kan pakken. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien onlogisch, maar toch is het zo. Hoe kan dit nu? Dit heeft te maken met verschillende redenen:

  • het kost hen minder tijd dan het jou zou kosten
  • je houdt meer tijd over voor de kerntaak van je bedrijf
  • boekhouders zijn op de hoogte van diverse financiële regelingen

Doordat het een boekhouder of administrateur veel minder tijd kost dan het jou zou kosten, zijn de loonkosten voor het uitvoeren van de administratie eigenlijk een stuk lager. Natuurlijk moet je nog steeds geld betalen voor de boekhouding uitbesteden, maar eigenlijk zou je dit af moeten zetten tegen het uurtarief van jouzelf. Je zult zien dat de professional dan zeker niet duurder is. Doordat jij meer tijd overhoudt voor de kerntaken van jouw onderneming, bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe producten of het vinden van nieuwe klanten, kan het jou ook daadwerkelijk wat opleveren dat jij deze uren echt in je bedrijf kunt steken. Tot slot is het zo dat er veel regels zijn met betrekking tot bijvoorbeeld aftrekposten waar jij zelf niet van op de hoogte bent, maar een professional wel. Kies jij voor je boekhouding uitbesteden, dan kun je op deze manier volop gebruik maken van dergelijke regelingen en er zo voor zorgen dat je niet meer belasting betaalt dan nodig is.

Actium administratie en belastingen

Natuurlijk is het wel van belang dat als je kiest voor je boekhouding uitbesteden, dat je dit dan laat doen door echte specialisten op dit gebied. Anders kun je immers nog niet profiteren van de hiervoor genoemde zaken. Waar kun je nu terecht voor dergelijke professionals? Bij Actium ben je daarvoor helemaal aan het juiste adres. Zij hebben kennis in huis over alle soorten bedrijfsvormen, van eenmanszaken tot BV’s. Wat voor juridische vorm jouw bedrijf dus ook heeft, je kunt altijd aan Actium je boekhouding uitbesteden. Bovendien is het zo dat zij jou op veel verschillende zaken kunnen helpen. Zij kunnen de hele administratie van jou ondernemen, maar je kunt er ook voor kiezen om slechts een deel aan hen uit te besteden en zelf een deel te blijven doen. Overleg dus gewoon eens met hen wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot jouw boekhouding uitbesteden!