Vaststellingsovereenkomst controleren

Wil jij of je werkgever voortijdig je arbeidsovereenkomst beëindigen en wil je jouw vaststellingsovereenkomst controleren door een expert? Hanze Juristen is een juristenkantoor die jouw graag hierin bijstaat. Aarzel zeker niet over een vaststellingsovereenkomst controleren bij een onverwachts ontslag. Laat door een jurist beoordelen of de beëindiging van de overeenkomst gerechtvaardigd is en ook of je recht hebt op vergoedingen vanuit jouw werkgever. Dit kan op allerlei manieren gedaan worden, in geld maar ook in andere tegemoetkomingen. Verder kunnen er nog meer tegemoetkomingen uit komen die in jouw voordeel zijn. Daarentegen is er ook kans dat je er minder gunstig uitkomt zonder de vaststellingovereenkomst controleren. Helemaal als je de voordelen mist. Teken daarom nooit zomaar een vaststellingsovereenkomst, voor dit goed doorgelezen te hebben en advies hierover in te winnen. Hoewel het beëindigen van een arbeidsovereenkomst een vervelende gebeurtenis is, is dit wel iets om goed stil te staan en ook bij jouw rechten. Helemaal als jij er het minste uit komt van beide partijen. Met het internet red jij je al redelijk. Er is veel informatie op te vinden, zoals op de website van hanzejuristen.nl. Mocht je het toch nodig vinden om iemand hierover te spreken, dan kan je in contact komen met een van de mensen van Hanze Juristen die jouw vaststellingsovereenkomst controleren. Als dat gedaan is, dan gaan ze met jou in gesprek over de voorwaarden die jij nog kan stellen.

Wees voorbereid en laat een vaststellingsovereenkomst controleren

Na het beoordelen of jij achter de beëindiging van de arbeidsovereenkomst gaat, volgt de vaststellingsovereenkomst controleren door jou en een deskundige. Als eerste wordt bekeken of de overeenkomst jou goed voorbereidt voor de WW. Om hierop aanspraak te hebben, moet de werkgever verklaren in de overeenkomst dat de beëindiging op initiatief is van de werkgever. Bij jou mag geen enkel verwijt liggen en ook geen dringende reden van ontslag. Zelfs ontslag op staande voet is voor de WW al niet gunstig. Of dit goed is vermeld in de overeenkomst, dat kijkt de deskundige van Hanze Juristen na bij de vaststellingsovereenkomst controleren. Klopt de verklaring van de werkgever, dan is het belangrijk dat jij zo snel mogelijk jouw WW-uitkering ontvangt. Van belang hiervoor is het opzegtermijn en de beëindigingsdatum die vermeld staat in de overeenkomst. Voor de WW wordt met het opzegtermijn bekeken bij de vaststellingovereenkomst controleren. Als het onjuiste opzegtermijn in de overeenkomst staat, dan kan het zijn dat je later de WW-uitkering krijgt dan voor jou de bedoeling is.

Overige uitbetalingen

Als het ontvangen van de WW-uitkering goed is vastgelegd, dan hoef jij je niet zorgen te maken over de inkomsten na afloop van de arbeidsovereenkomst. Andere uitbetalingen en tegemoetkomingen die je nog wel kan nakijken bij de vaststellingsovereenkomst controleren, zijn:

  • Ontslagvergoeding: is meestal niet aan de orde bij een kort dienstverband of ontslag op staande voet. Bij de vaststellingsovereenkomst controleren wordt voor jou nagekeken of jij hier aanspraak op maakt, hoeveel deze vergoeding dan kan bedragen en ook hoe je dit het beste aan kan pakken bij het onderhandelen.
  • maand, onregelmatigheidstoeslag, studiekostenbeding en fietsplan worden verwerkt en uitbetaal naast het reguliere salaris.
  • Getuigschrift: bekijk of je recht hebt op een getuigschrift. Indien er van jouw kant geen verwijt is, dan kan de werkgever jou een getuigschrift en referenties geven om de kans op een nieuwe baan voor jou te vergroten.
  • Concurrentie en/of relatiebeding: dit kan het vinden van een nieuwe baan erg moeilijk maken. Lees dit daarom goed na bij de vaststellingsovereenkomst controleren.