Uitleg rood voor rood regeling gezocht? Boerderijmakelaar legt uit!

Bent u opzoek naar een duidelijke uitleg van de rood voor rood regeling? Dan bent u van harte welkom bij boerderijmakelaar. Vanuit jarenlange ervaring met deze bijzondere regeling, leggen wij u graag uit welke voordelen het u kan bieden bij sloop- en bouwwerkzaamheden. Het is een complexe regeling met betrekking tot het slopen van oude gebouwen/schuren voor nieuwe bouwgrond. Wij zijn gevestigd in het Oosten van het land, met name in de provincies Gelderland en Overijssel komt deze regeling met enige regelmaat ter sprake. Rood voor rood is één van de wettelijke mogelijkheden, waarover wij u graag meer vertellen en adviseren. U kunt voor deze regeling in aanmerking komen als u minimaal 850 m2 aan oude gebouwen/schuren wilt slopen om hier vervolgens nieuwe bouwgrond van te maken. Dit bouwrecht wordt verleent met voorkeur aan nieuwbouw op dezelfde locatie. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Plan dan een kennismakingsgesprek in met één van onze makelaars.

Uitleg rood voor rood regeling

Aan de hand van het onderstaande voorbeeld leggen wij u graag uit wat de rood voor rood regeling inhoud. De theorie houdt in dat met de opbrengst van de nieuwe bouwkavel, de sloop van de oude schuren/gebouwen en het landschappelijke inrichten wordt betaald. Voorbeeld: Een boerderijeigenaar heeft oude schuren staan en wil graag een nieuwe bouwkavel creëren van 1000 m2. Hiervoor worden 900 m2 aan oude schuren gesloopt. De opbrengst van de bouwkavel wordt geschat op €200.000,-. Dit bedrag dient geïnvesteerd te worden in de ruimtelijke kwaliteit. De kosten zijn als volgt:

Sloopkosten van gebouwen: €40.000
Asbest verwijderen: €25.000
Architect voor landschapsplan: €2500
Principeverzoek met definitief plan: €5000
Flora, fauna en bodemonderzoek: €3000
Leges van de gemeente: €10.000
Bouwrijp maken kavel met elektra, riool, etc. €15.000
Bestemmingsplan regels met verbeelding schrijven: €2500
De totale kosten komen op €103.000.

De boerderijeigenaar mag zelf 33% van de restwaarde als corrigerende vervangingswaarde behouden. Stel dat dit €100.000,- is, dan mag de eigenaar zelf €33.000.- behouden. De uiteindelijke som is dan als volgt:

Bouwkavel geschatte waarde: €200.000
– de totale kosten voor ruimtelijke kwaliteit: €103.000
– de vergoeding gecorrigeerde vervangingswaarde: €33.000.
Onder aan de streep blijft €64.000 over. Dit bedrag dient de eigenaar te betalen aan de gemeente als groenfonds of te investeren in zijn eigen erf.

Rood voor rood boerderijmakelaar

Het is zonde om het resterende bedrag ter hoogte van €64.000 aan de gemeente als groenfonds te moeten betalen. Wees daarom verstandig en laat u adviseren op maat voor de beste resultaten. boerderijmakelaar staat graag voor u klaar met alle financiële mogelijkheden in uw situatie. Wij zien niet alleen kansen, maar houden tevens rekening met bijvoorbeeld de afrekening met de belasting en stakingswinst voor stoppende boeren. Als ervaren adviseurs helpen wij u graag verder om zoveel mogelijk te halen uit uw investering!

Voordelen boerderijmakelaar bij rood voor rood regeling:

  • Betrokken en meedenkende professionals
  • Ervaren makelaars uit Gelderland en Overijssel
  • Goed geïnformeerd een verantwoorde keuze maken
  • Inzicht in de mogelijkheden
  • Volledig op de hoogte van de actuele wetten en regelgeving
  • Zoveel mogelijk resultaat en winst halen uit uw investering

Wilt u graag persoonlijk advies over de rood voor rood regeling in uw situatie? Plan dan een afspraak in met één van onze vriendelijke en deskundige adviseurs: noaber.nu! Wij helpen u graag verder, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken over uw investering.