Ontslag aanvechten

Heeft je baas jou ontslagen en heb jij het idee dat dit volkomen onterecht is? Of ben je het niet eens met de manier waarop het gegaan is en de financiële afhandeling ervan? Dan kun jij je ontslag aanvechten. Als je al jaren een vaste baan had, dan ben je gewend geraakt aan het inkomen waar je iedere maand weer op kon rekenen. Het wegvallen hiervan is dan een zware dobber, want hoe je het ook wend of keert, je zult in de meeste gevallen opeens van minder geld rond moeten komen. Dat is niet altijd even gemakkelijk en alleen dat kan al een reden zijn voor ontslag aanvechten in een poging je financiële standaard te behouden. Je hebt immers vaste lasten waar je weinig aan kunt veranderen, zoals de hypotheek die gebaseerd is op de hoogte van het inkomen dat je al die jaren hebt gehad. Sommige mensen hebben het geluk dat ook hun partner goed verdient en dat ze niet beide inkomens nodig hebben voor het betalen van de maandelijkse lasten. Maar niet iedereen heeft dat geluk. Was jij altijd de kostwinner thuis, dan kan het plotseling wegvallen van jouw inkomen grote financiële gevolgen hebben voor het hele huishouden. Als jij vermoedt dat er iets rond de ontslagprocedure niet juist is gegaan, dan is je ontslag aanvechten zeker aan te raden.

Ontslag aanvechten is niet zinloos

Ondanks dat een ontslag aanvechten in verschillende gevallen best een optie is, zijn er maar weinig mensen die dit uiteindelijk doen. Dat heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat ze niet op de hoogte zijn van deze mogelijkheid. En als je niet weet dat iets kan, dan kun je ook moeilijk van de optie gebruik maken. Een andere reden waarom mensen niet kiezen voor hun ontslag aanvechten, is dat ze te weinig kennis hebben over de kans van slagen die ze hebben. Ze weten niet in welke gevallen het wel of niet nuttig is om een dergelijke procedure in gang te zetten. Bovendien hebben ze ook geen beeld van het effect wat het kan hebben. Ze denken vaak: de baan kan ik toch niet terugkrijgen, dus wat heeft het voor zin om me in een dergelijk proces te storten? Het klopt dat de baan terugkrijgen vaak geen optie is, omdat er gewoon niet voldoende werk is of omdat de werkrelatie inmiddels zo verstoort is dat het niet meer mogelijk is om op een prettige manier met elkaar samen te werken. Maar dat betekent nog niet dat je ontslag aanvechten nooit nuttig is, het kan je financieel zeker iets opleveren.

Schakel hulp van professional in

Ben jij ontslagen en overweeg jij nu de mogelijkheid van je ontslag aanvechten? Dan is het raadzaam om hiervoor een echte professional in te schakelen. Het is daarbij van belang dat je niet voor een willekeurige jurist kiest, maar voor iemand die echt kennis van zaken heeft op het gebied van het ontslagrecht. Een echte specialist op dit gebied kan je helpen bij:

  • het bepalen of je ontslag aanvechten enige kans van slagen heeft
  • het inschatten op welke punten het best verweer gevoerd kan worden
  • het komen tot een schikking met de voormalige werkgever
  • het maximale resultaat halen uit je ontslag

Zoek jij een echte specialist op dit gebied, dan zijn de professionals van Verweij juristen een uitstekende keus. Zij hebben alle nodige kennis in huis en zijn goed op de hoogte van de geldende jurisprudentie op het gebied van het ontslagrecht. Zij kunnen je zeker helpen bij je ontslag aanvechten en ervoor zorgen dat jij een zo goed mogelijk resultaat behaalt.