Nolin

Nolin is een uitgeverij die organisaties en stichtingen helpt bij het ontwerpen, drukken en verspreiden van hun publicaties. Het bijzondere aan Nolin is dat hierbij geen kosten gerekend worden voor deze organisaties en stichtingen. Door gebruik te maken van een SponsorPublicatieConcept maakt Nolin het voor de organisaties en stichtingen, die hiervoor niet de financiële mogelijkheden of tijd hebben, mogelijk om aan de hand van deze publicaties naamsbekendheid te genereren en identiteit en imago te verstevigen.

Het werk van Nolin

Sinds 2000 houdt Nolin zich als uitgeverij bezig met publicaties voor vele verschillende klanten. Nolin is ontstaan als familiebedrijf. Nolin heeft momenteel 50 á 60 werknemers in dienst, die zich voornamelijk bezig houden met verkoop. Nolin zet zich niet alleen als uitgeverij in voor het maatschappelijk belang, door het realiseren van gratis publicaties voor stichtingen en organisaties, maar richt zich ook op het opleiden van jongeren. Als SBB erkend leerbedrijf lopen er regelmatig MBO studenten stage bij Nolin om te kunnen leren van de ervaren werknemers van deze organisatie. Ook heeft Nolin afspraken gemaakt met de Hanzehogeschool in Groningen. Hierdoor is het nu ook mogelijk voor HBO-studenten om stage te lopen in deze organisatie.

Waar mogelijk steunt Nolin ook zelf goede doelen. Zo sponsort Nolin actiedagen en probeert Nolin op deze wijze, naast de gratis publicaties en stage plekken voor jongeren, bij te dragen aan de maatschappij. De belangrijkste werkzaamheden en de focus ligt natuurlijk op de publicaties, die mogelijk gemaakt worden door het SponsorPublicatieConcept.

Het SponsorPublicatieConcept maakt het mogelijk dat Nolin de publicaties gratis kan realiseren voor de klanten. Dit houdt in dat Nolin bedrijven benadert voor sponsoring van de publicatie. In ruil voor een bijdrage krijgen deze bedrijven een vermelding in de publicatie. De bedrijven die Nolin hiervoor benadert zijn lokale ondernemingen uit de omgeving waar de klanten hun publicatie willen gaan uitgeven. Publicaties kunnen een grote bijdrage leveren aan een organisatie of vereniging. Goede informatieverspreiding kan ervoor zorgen dat uw imago of identiteit wordt verstevigd bij de doelgroep. Op deze manier helpt Nolin organisaties en verenigingen hun doelen gemakkelijker te behalen met behulp van de maatschappij. Zo hebben zowel de organisaties als de bedrijven die de publicaties sponsoren baat bij dit systeem.

Nolin heeft al vele grote klanten en realiseert voor hen zowel eenmalige als periodiek terugkomende publicaties. Op deze manier kan Nolin vele verschillende wensen van de klanten inwilligen. Nolin maakt voornamelijk magazines, brochures, posters en flyers. Nolin verzorgt vele uitgaven per jaar, onder andere voor klanten als Stichting Dierennood, Vereniging Hartsdromen.nl en Kinderinternet de Surfsleutel.