Kunstgras geeft groene omgeving

Heb jij weinig tijd voor tuinonderhoud? Dan is kunstgras een ideaal product voor jou! Veel mensen hebben het tegenwoordig erg druk. Ze moeten werken, het huishouden doen, voor het gezin zorgen en dan zijn er ook nog hobby’s en sociale contact die om aandacht vragen. Als tuinieren niet jouw hobby is, dan kan daardoor al snel de neiging ontstaan om in de tuin dan maar tegels of grind neer te leggen. Hoe begrijpelijk dit ook is, het is ook erg zonde. Wil je een optie die weinig onderhoud vraagt, maar tegelijkertijd toch natuurlijk oogt, kies dan voor kunstgras. Waar grind en tegels er vaak donker en zwaar uitzien, ziet het kunstmatige gras er net zo groen uit als de natuurlijke variant. Maar dan met als grote verschil dat er niet gemaaid hoeft te worden en dat er ook maar zeer beperkt ander onderhoud nodig is. Jouw tuin zal hier zeker van opknappen, het zal er mooier en fleuriger uitzien. Daar komt bij dat betegeling en grindsteentjes niet echt prettig zijn om over te lopen als je blote voeten hebt, wat zomers natuurlijk jammer is. Kies je voor kunstgras van Vario, dan kies je ook voor comfort. Het is namelijk heerlijk zacht en dus uitstekend geschikt om zo met je blote voeten over te lopen of voor kinderen om op te spelen.

Kunstgras geschikt voor verschillende situaties

Dat kunstgras een goede optie is voor tuinen, is iets waar de meeste mensen waarschijnlijk niet bij stilgestaan hebben. Zij kennen dit product vooral als toepassing voor sportvelden en daar wordt het zeker ook regelmatig voor gebruikt. Het heeft als grote voordeel dat de kwaliteit goed blijft, ook als het een tijd lang achter elkaar regent of als er sneeuw valt. Je hebt geen last van bevriezing van de grond en van modderpoelen. Op steeds meer sportterreinen besluiten ze daarom om hiervoor te kiezen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden waarop je kunstgras kunt toepassen. Speelvelden en speeltuinen voor kinderen zijn bijvoorbeeld heel geschikt hiervoor. Omdat zij nog wel eens willen vallen of van een speeltoestel af kunnen vallen, is een zachte ondergrond belangrijk. Hiermee zorg je ervoor dat zij zich niet zo snel bezeren. In de openbare ruimte kan kunstgras heel goed toegepast worden, bijvoorbeeld voor groene daken. En wat dacht je van een mooi groen balkon of dakterras? Ook dat is hier heel goed mee mogelijk. De toepassingsmogelijkheden zijn dus heel erg groot.

Verschillende varianten bij Vario

Er zijn dus heel veel verschillende situaties waarvoor je kunstgras kunt gebruiken en het zal dan ook niet verbazen dat er verschillende varianten van dit product verkrijgbaar zijn. De belasting van een sportveld is immers heel anders dan die van een balkon waar je af en toe maar een paar stappen zet. Vario, specialist in deze sector, biedt daarom ook vier verschillende varianten aan, zodat er voor iedere situatie een geschikte soort voor handen is. Je kunt bij hen kiezen uit de varianten:

  • tuin, voor balkon, dakterras en gazon
  • speeltuin, voor valondergronden, spelelementen en speelheuvels
  • sportveld, voor voetbal, hockey en andere sporten
  • landschap, voor groendaken, openbare ruimtes en leefomgevingen

Het maakt dus niet uit voor wat voor situatie jij op zoek bent naar kunstgras, bij hen vind je altijd een uitstekend product dat van een hoge kwaliteit is. Je zult hier lang plezier van hebben, zolang het op de juiste manier gelegd is. Vario helpt jou daar graag bij, door bijvoorbeeld de ondergrond goed voor te bereiden. Voor een goed gebruik en een lange levensduur is dat zeker van belang. Daarom kies je dus voor Vario als je kunstgras nodig hebt. Lees meer..