In vijf stappen uw ESTA visum aanvragen

Als u binnenkort naar de Verenigde Staten reist, dan bent u er waarschijnlijk wel van op de hoogte dat u hier een ESTA visum voor zult moeten aanvragen. Dit is een elektronisch visum dat gekoppeld is aan je paspoort. Het is voor twee jaar geldig waarin je meerdere keer naar de VS kunt reizen. Je mag dan iedere keer maximaal 90 dagen in het land blijven. Het aanvragen van het ESTA visum gebeurt in 5 stappen. Drie daarvan zijn verplicht om in te vullen.

  • Persoonsgegevens
  • Paspoortgegevens
  • Het beantwoorden van algemene veiligheidsvragen

Ten eerste vul je natuurlijk je persoonsgegevens in. Dit zijn je voor- en achternaam en je adresgegevens in Nederland. Vervolgens vul je je paspoortgegevens in. Hierbij is het heel erg belangrijk om erop te letten of je paspoort tijdens je gehele reis naar de Verenigde Staten nog geldig is. Is dit niet het geval? Dan zul je eerst een nieuw paspoort moeten aanvragen en pas dan de aanvraag voor het ESTA visum indienen. Het ESTA is namelijk gekoppeld aan een bepaald paspoortnummer. Je krijgt een nieuw nummer bij een vernieuwd paspoort en dus is de oude ESTA gelijk niet meer geldig. Bekijk dit dus eerst! Ook is het belangrijk dat je hier goed oplet als je meerdere paspoorten hebt. Je moet reizen met het paspoort waar het ESTA visum aan gelinkt is, anders mag je niet naar de Verenigde Staten vliegen.

Het ESTA visum en veiligheidsvragen

In de VS controleren ze heel erg streng op terrorisme. Misschien nog wel strenger dan in heel erg veel andere landen op de wereld. Tijdens het aanvragen voor het visum zul je dan ook wat veiligheidsvragen moeten beantwoorden. Dit gaat met name om dingen die zich in jouw verleden hebben afgespeeld. Aan de hand daarvan zal bepaald worden of het ESTA visum wel of niet aan je toegekend zal worden. Het invullen van deze gegevens, dus je persoonsgegevens, paspoortgegevens en het beantwoorden van de algemene veiligheidsvragen, zijn respectievelijk stap 1, 2 en 5. Nu vraag je je misschien af waar stap 3 en 4 zijn. Dit zijn het invullen van de werkgevergegevens en je contact- / adresgegevens tijdens je verblijf in de Verenigde Staten. Deze twee stappen zijn niet verplicht om in te vullen, maar het kan wel helpen om je aanvraag voor het ESTA visum spoediger te laten verlopen. Ook als je bijvoorbeeld niet voor je werkgever reist, mag je dit gewoon invullen. Als je al een hotel geboekt hebt in de VS, dan kun je het adres van het hotel invullen bij de contactgegevens tijdens je verblijf. Ga je rondreizen? Dan vul je hier gewoon het adres in van het eerste hotel waar je zult gaan slapen.

Makkelijk het visum aanvragen

Dit zijn de vijf stappen om het ESTA visum aan te vragen. Wanneer je deze gegevens allemaal hebt ingevuld, wordt het tijd om te betalen. We raden je aan om de aanvraag te doen via de website esta-aanvragen.com. Hier zitten namelijk verschillende voordelen aan. Ten eerste kun je hier de aanvraag voor het ESTA visum in het Nederlands doen. Zeker bij het beantwoorden van de veiligheidsvragen kan dit een stuk makkelijker voor je zijn. Daarnaast bieden ze je hier verschillende betalingsmogelijkheden aan. Het ESTA visum is helaas niet gratis, maar het is wel twee jaar geldig zolang je huidige paspoort niet verloopt. Het is dus wel degelijk de moeite waard om dit aan te vragen en om hiervoor te betalen. Het zal je enkele tientjes per visum kosten. De huidige prijs vind je uiteraard op de website esta-aanvragen.com.