gemakstoel

gemakstoelHet lijkt zo normaal: comfortabel zitten in een stoel. Helaas is dat voor veel senioren niet het geval. Hun favoriete stoel is plots te diep, of ze zitten niet meer comfortabel door de steile rugleuning. In veel gevallen komt hier helaas ook pijn bij kijken. Met een gemakstoel van De Seniorenwinkel zijn deze problemen verleden tijd. In een handomdraai heeft u weer een comfortabele stoel waar u prettig in zit. Een seniorenstoel van dit bedrijf wordt op maat voor u gemaakt. Ook kunt u kiezen voor wat extra functionaliteit, mocht u dat nodig hebben. Waar moet een goede gemakstoel aan voldoen?

  • Juiste zithoogte en hoek
  • Niet te diep en goede ondersteuning
  • Gemotoriseerd en verstelbaar
  • Extra opties

In de eerste plaats wordt de gemakstoel helemaal op uw lichaam afgesteld. Dat begint met het bepalen van alle essentiƫle afmetingen. Daarbij kunt u denken aan de juiste zithoogte en zithoek. Veel senioren denken dat ze hoog moeten zitten om klachten te voorkomen, maar dat is slechts gedeeltelijk waar. Het klopt dat u niet te laag moet zitten, omdat u dan last van uw rug kan krijgen bij het opstaan. Een te hoge stoel kan echter soortgelijke problemen veroorzaken. Wanneer u met uw benen niet bij de grond kunt, moet u de kracht ergens anders vandaan halen. Meestal gebruikt u daarvoor uw armen, maar daardoor raken uw schouders overbelast. Daar komt bij dat u moeilijker kunt bewegen in de stoel. U kunt immers uw benen niet gebruiken om even te gaan verzitten. Bij de zithoek is het belangrijk dat men niet te ver naar achteren gaat hangen. De gemaksstoel biedt dan onvoldoende ondersteuning, wat op termijn kan leiden tot klachten. Gelukkig wordt een gemakstoel op maat voor u gemaakt. Er wordt goed gekeken naar de verschillende onderdelen, zodat u altijd stevig en comfortabel zit!

Gemakstoel met leuke gadgets

Een gemakstoel is in principe verstelbaar. U kunt de rugleuning omhoog laten komen om uit de stoel te stappen. De stoel moest daarom vroeger op het elektriciteitsnetwerk worden aangesloten, maar tegenwoordig is dat niet meer nodig. De accu in de stoel is nu sterk genoeg om de klus te klaren! Dit maakt het ook mogelijk om wat leuke gadgets in de stoel te bouwen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gemakstoel die kan draaien? Heel handig als u met verschillende mensen wilt praten die door de kamer verspreid zitten. Ook kunnen er speciale wieltjes onder de stoel worden gemonteerd. Deze beschadigen de vloer niet, maar stellen u wel in staat om de gemakstoel relatief eenvoudig te verplaatsen. Bent u het zat om bij het raam te zitten? Dan schuift u de stoel simpel wat verder de ruimte in. Met een goede stoel kunt u weer wat meer zelf. Bent u benieuwd naar de verdere voordelen van een seniorenstoel, of wilt u een afspraak maken om te komen kijken? Surft u dan snel naar http://www.deseniorenwinkel.nl/. Op deze site leest u veel meer over de verschillende soorten stoelen en hun mogelijkheden. Zo weet u precies welke opties u heeft!

Huisbezoek mogelijk

Woont u in de regio Noord-Brabant en bent u niet in de gelegenheid om de winkel te bezoeken? Niet getreurd! De medewerkers kunnen ook bij u thuis langskomen om de stoel aan te meten. U hoeft dan niet te stressen in het verkeer, maar kunt lekker thuisblijven terwijl al het zware werk voor u wordt geregeld. U belt eerst even op om een afspraak te maken. U kiest dan alvast een paar modellen waar u interesse in heeft. Dat bespaart weer tijd als de experts op de stoel staan!