Een rolcontainer voor elke soort afval

Afval scheiden; iedereen zou het moeten doen. Veel mensen zijn thuis al bezig met het scheiden van afval, maar ook veel bedrijven zouden hier een voorbeeldfunctie in kunnen nemen. En zeker omdat het heel eenvoudig is om voor elke soort afval een rolcontainer te laten plaatsen, die periodiek geleegd wordt en waarin al het afval van het bedrijf of van de organisatie of instelling gescheiden kan worden verzameld. Het verkrijgen van een goede rolcontainer is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Milieu Service Nederland biedt verschillende soorten containers aan, die door bedrijven kunnen worden afgenomen tegen zeer behapbare kosten. De organisatie van afvalscheiding is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de dienstverlening van Milieu Service Nederland.

Het afval scheiden in een rolcontainer

Milieu Service Nederland maakt het mogelijk om via milieuservicenederland.nl een rolcontainer uit te zoeken voor elk soort afval dat er maar binnen een organisatie kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Karton en papier
  • Glas
  • Plastic
  • Swill-afval
  • Restafval
  • Chemisch afval
  • Folie

Daarnaast kan er naast een rolcontainer zelfs gekozen worden voor perscontainers, waarmee meer afval geurloos en vrij van ongedierte kan worden verzameld en opgeslagen tot het wordt opgehaald door de ophaaldienst van Milieu Service Nederland. Het is natuurlijk per bedrijf verschillend wat voor rolcontainer er nodig is. Zo kan een kantoor er bijvoorbeeld voor kiezen om een container voor papier en karton te plaatsen, naast een container voor bijvoorbeeld restafval. Echter is het ook interessant om een rolcontainer te nemen die is afgesloten, waarmee u vertrouwelijke documenten kunt verzamelen en verwerken. Zeker gezien de huidige privacywetgeving is het belangrijk om op een goede en vertrouwelijke manier met gegevens om te gaan en het weggooien van documenten bij het oud papier of zelfs bij het restafval is dus eigenlijk ondenkbaar geworden. Met een afgesloten rolcontainer worden deze documenten verzameld en bewaard tot ze worden opgehaald, waarna de documenten direct vernietigd zullen worden. Dit gebeurt op uiterst secure en vertrouwelijke wijze. Teruggaand naar de rolcontainers, dan kunnen we voor andere bedrijven zoals horecagelegenheden denken aan een speciale container voor swill-afval, een glascontainer, eventueel een container voor verpakte etensresten en voor plastic. Uiteraard kan ook hier een container voor restafval niet ontbreken. Voor transportbedrijven en fabrikanten is een container voor folie een uitkomst, omdat dit verpakkingsmateriaal een speciale manier van verwerking vereist. Folie neemt veel ruimte in, in een container en het is geen plasticsoort die in een plasticcontainer thuis hoort. Om die reden kan het niet samen met plastic verzameld worden. Uiteindelijk wordt met een speciale foliecontainer dit probleem opgelost en hiermee gaat Milieu Service Nederland een stapje verder in het aanbieden van oplossingen om afval gescheiden te verzamelen.

Afmetingen, materialen en wielen

Wat voor rolcontainer en met welk doel deze wordt afgenomen is natuurlijk de aanleiding voor het huren van een rolcontainer. Het is daarbij echter ook goed om te weten dat u een rolcontainer in verschillende uitvoeringen kunt huren. Dit kan met verschillende redenen zijn. Allereerst is de afmeting belangrijk. Wilt u wel afval scheiden, maar is een bepaald soort afval slechts beperkt aanwezig bij uw organisatie, dan kunt u een kleinere container huren. Denkt u bijvoorbeeld aan glas. Bij kantoren komt glasafval in mindere mate voor. Toch is het goed om het weinige glasafval dat aanwezig is te scheiden. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een kleine container met twee wielen, die we voor particulieren als een kliko herkennen, huren. Produceert u meer van één soort afval, bijvoorbeeld veel karton van dozen of verpakkingsmateriaal, dan is een grote container op vier wielen een betere optie voor uw organisatie. Ongeacht het soort afval of het soort container, u bent bij Milieu Service Nederland aan het juiste adres.