Een nieuw huis kopen zonder eigen geld

Afgelopen jaar wilden mijn vriendin en ik een huis kopen. We hebben nu al een aantal jaar een relatie en we vonden het tijd worden voor de volgende stap. We woonden nog allebei bij onze ouders, maar wilden graag samen gaan wonen. We hadden ook ooit besproken om iets te huren, zodat we alvast konden wennen aan samenwonen. Maar huren vonden wij geen goede optie, want met huren betaal je eigenlijk voor de hypotheek van iemand anders. Als je zelf een huis koopt dan betaal je elke maand aan de bank, maar je krijgt wel meer eigen vermogen, bij huren ben je altijd het geld kwijt. Ook is er weinig aanbod aan huurhuizen bij ons in de buurt en bij veel huizen is de huurprijs erg hoog. Wij wilden het liefste samen iets kopen. Wij wisten ook waar wij wat wilden kopen, want we wilden blijven wonen in de stad waar we vandaan komen. We hadden alleen wel een probleem, we hadden bijna geen geld gespaard. Eigenlijk wisten we helemaal niet of een huis kopen zonder eigen geld mogelijk was. We besloten om een afspraak te maken bij een bank voor een gesprek over een hypotheek. Bij de bank gaven ze aan dat een huis kopen zonder eigen geld bijna onmogelijk is. Ze vertelden dat door de nieuwe regels je hypotheek niet hoger mag zijn dan de waarde van het huis. Echter komen er veel extra kosten bij wanneer je een huis koopt, die zijn vaak rond de vijf, of zes procent van de waarde van het huis. Normaal betalen starters die kosten met hun eigen geld. Door die reden is een huis kopen zonder eigen geld zeer lastig.      

Een huis kopen zonder eigen geld met Lexwonen.nl

Teleurgesteld kwamen we terug van de bank, we hoopten dat het voor ons ook mogelijk was om een huis te kopen. Maar omdat ze bij de bank zeiden dat het niet onmogelijk was, zochten wij toch nog verder. We vonden de website lexwonen.nl. Hier lazen we dat ze konden helpen met een huis kopen zonder eigen geld. We belden het nummer op de website en vertelden over ons plan om een huis te kopen, maar dat we geen geld gespaard hadden. De meneer die wij spraken raadde ons aan om gebruik te maken van de tool op de website. Met de tool konden we zien wat voor een hypotheek wij maximaal konden krijgen. Daarnaast legde hij ons ook kort uit hoe het mogelijk is om een huis te kopen zonder eigen geld en onder welke omstandigheden. Via de tool zagen we het maximum bedrag waarvoor we een huis konden zoeken. Gelukkig zagen we dat er verschillende huizen beschikbaar waren voor dat bedrag. We vonden een huis dat we allebei erg leuk vonden en namen weer contact op met Lexwonen.nl, zij zouden ons begeleiden tijdens het koopproces.      

Met lexwonen.nl konden we een huis kopen

Met de hulp van lexwonen.nl brachten wij een bod uit op het huis dat wij graag wilden kopen. In de tussentijd werkten wij aan de benodigde documenten voor de koop, zodat we alvast goed voorbereid waren. We waren blij verrast toen we hoorden dat ons bod werd geaccepteerd en het huis van ons was. Zonder lexwonen.nl was het ons waarschijnlijk nooit gelukt om een huis te kopen zonder eigen geld. Wil je een huis kopen zonder eigen geld, dan kan lexwonen je helpen

  • Ze weten precies hoe je een huis kan kopen zonder eigen inleg
  • Zijn altijd beschikbaar voor vragen
  • Begeleiden je tijdens alle stappen van de koop
  • Ze helpen je waar een bank dat niet wilt