Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Als ondernemer kom je voor vragen te staan waar je van tevoren vaak niet over nagedacht had. Zoals: zal ik de boekhouding uitbesteden of zal ik het zelf gaan doen? Het zijn vragen om goed over na te denken en niet lichtzinnig een besluit over te nemen. Er is namelijk zowel voor de boekhouding uitbesteden als voor het helemaal zelf doen wel iets te zeggen. Ook zou je er voor kunnen kiezen om zelf een deel van de administratie te blijven doen en slechts een deel uit te besteden. Wat is wijsheid?

Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Voordelen boekhouding uitbesteden

Als jij een bedrijf begint, dan doe je dit natuurlijk niet omdat je zo graag een eigen administratie bij wilt gaan houden. Nee, je doet dit omdat je graag eigen baas wilt zijn, omdat je gepassioneerd bent over een bepaald product of over het leveren van bepaalde diensten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ondernemers kiezen voor de boekhouding uitbesteden. Het voordeel hiervan is dat je meer tijd overhoudt voor de daadwerkelijke bezigheden binnen jouw onderneming. Je houdt tijd over om je producten verder te ontwikkelen of om nieuwe klanten binnen te halen. En zo kun jij je dus richten op het laten groeien van jouw bedrijf. Zitten er alleen maar voordelen aan de boekhouding uitbesteden? Nee, er zijn ook nadelen te noemen. Zo kost het inhuren van een boekhouder of administratiekantoor natuurlijk geld. Tegelijkertijd is het zo dat boekhouders meer kennis hebben van fiscale regeling en daardoor jouw belastingkosten vaak lager kunnen houden. Bovendien heb je zelf zo meer tijd om geld te verdienen met jouw onderneming of je hebt meer vrije tijd, wat ook wat waard is. Om de financiën zou je het dus niet hoeven te laten. Een ander minpunt van de boekhouding uitbesteden is dat je zelf het zicht kunt verliezen op hoeveel winst of verlies je maakt en welke onderdelen van jouw bedrijf het meest winstgevend zijn. 

Finovion

Kies je voor de boekhouding uitbesteden, dan is het dus belangrijk dat je hier zelf toch nog met regelmaat naar kijkt of dat je jouw boekhouder om een goede uitleg vraagt. Zo houd je zicht op de financiële kant van jouw bedrijf, wat natuurlijk van groot belang is om succesvol te zijn. Zoek je een boekhouder voor jouw onderneming, dan is Finovion een aanrader. Zij bieden jou verschillende voordelen:

  • je kunt je administratie geheel of gedeeltelijk aan hen uitbesteden
  • ze rekenen heldere tarieven voor de diensten die ze jou leveren
  • ze leggen de cijfers uit in begrijpelijke taal

Al deze punten maken hen een goede keus als jij je boekhouding uitbesteden wilt. Je weet zo dat de administratie op de juiste manier bijgehouden wordt en jij bepaalt zelf hoeveel je zelf doet en hoeveel je door hen laat doen. Door hun begrijpelijk uitleg hoe je altijd grip op de financiële kant van jouw onderneming, ook als je de hele administratie uitbesteedt. En doordat zij veel boekstukken digitaal verwerken, zijn hun tarieven ook heel gunstig. Finovion is dus een uitstekende partner op het moment dat jij je boekhouding uitbesteden wilt!