B4Balance, voor kind en motoriek

B4Balance is een praktijk waar ze oefentherapeuten hebben die over veel kennis en ervaring beschikken op het gebied van kind en motoriek. Je kunt op verschillende manieren contact opnemen, zoals door het contactformulier in te vullen op de site b4balance.nl. Hier vind je ook het mailadres en overige contactgegevens. Twijfel je omdat je je afvraagt hoe het precies zit met vergoeding voor het aan de slag gaan met kind en motoriek, dan hebben we wat dat betreft al goed nieuws voor je. Wat het kiezen voor deze zorg namelijk al een stuk aantrekkelijker maakt, is de wetenschap dat behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed worden. Wil je weten hoe dit precies zit en of dit ook voor jouw kind geldt? Je leest er meer over op de site. Je kunt natuurlijk ook altijd je verzekeraar vragen hoe dit precies zit. B4Balance stelt zichzelf hoge kwaliteitseisen als het gaat om aanbieden van behandelen op gebied van kind en motoriek. Denk aan:

  • Toetsing van patiënttevredenheid
  • Elk jaar wordt een kwaliteitsjaarverslag opgesteld
  • Hanteren van beroepsprofiel en -code

Laat er geen te lange tijd overheen gaan om een afspraak te maken. Hoe sneller kind en motoriek een fijn duo gaan vormen, hoe prettiger is dit voor jouw zoon of dochter.

Kind en motoriek: een slechte combinatie?

Als je eens hebt leren fietsen dan verleer je dan nooit meer, wordt vaak gezegd. Zo is het natuurlijk ook. Maar voordat je het eenmaal onder de knie hebt, kan best wel eventjes duren. De meeste Nederlanders leren het al op jonge leeftijd. Eerst met zijwieltjes om proberen zelfstandig de balans te vinden, en daarna zonder. Maar als ouders kun je het opmerken dat het wel heel lang duurt voor jouw kind zelfstandig kan fietsen. Dan bestaat er een kans dat het probleem te vinden op het gebied van kind en motoriek. Kinderen ontwikkelen zich natuurlijk niet allemaal op hetzelfde tempo. Het ene kind is heel snel, terwijl het andere kind langzaam leert. Daar is niets mis mee. Toch kan het zinvol zijn om hulp in te schakelen om te ontdekken hoe het is gesteld met je kind en zijn motoriek. Een verminderde motoriek hoeft natuurlijk niet alleen tot uiting te komen tijdens het leren fietsen, maar kan zich op veel andere vlakken laten zien. Zo kan het zijn dat je kind thuis vaak onder de blauwe plekken zit, omdat het vaak struikelt bijvoorbeeld. Of gebeurt het nogal eens dat jouw zoon of dochter iets breekt. Het kind wordt dan al snel bestempeld als onhandig of lomp, maar dat hoeft echt niet het geval te zijn. Een andere manier waarop dit tot uiting kan komen, is wanneer je ontdekt dat het handschrift praktisch onleesbaar is. Hoewel hij of zij nog zo zijn best doen, het lijkt maar niet te lukken om netjes te schrijven. Om te ontdekken hoe het gesteld is met je kind en de motoriek, is het aanmelden voor kinderoefentherapie een waardevolle zet.

Ook dansers zijn hier welkom

Waar ze alles weten van kind en motoriek, dat is bij B4Balance. Een praktijk die zich een gespecialiseerd in kind en motoriek. Goed om te weten is dat je niet noodzakelijk doorverwezen hoeft te worden door de huisarts. Je kunt je kind hier zelf aanmelden als je vermoedens hebt van een slechtere motoriek. En uiteraard wil je weten hoe het gesteld is met de kwaliteit van deze praktijk die zich richt op kind en motoriek. Hier kun je alles over vinden op b4balance.nl. Deze site is in handen van deze praktijk. Je leest hier dat je je ook kunt aanmelden voor dansoefentherapie, geschikt voor zowel de amateurdanser als de professional.

Lees meer…