Je bmi berekenen als vrouw

bmi-uitrekenen - bmi berekenen vrouw

De kans is groot dat je wel eens gehoord hebt van bmi. Misschien ken jij het wel bij de officiële term: de Queteletindex. Het bmi berekenen voor vrouw of man is over het algemeen ongeveer hetzelfde wanneer je kijkt naar de uitkomst. Daarom worden deze categorieën vaak samen genomen. Het verschil met kinderen is een stuk groter en daarom hebben zij vaak een eigen tabel waarin zij op kunnen zoeken of zij een goed bmi hebben. Je bmi berekenen als vrouw is niet moeilijk. Je hebt drie gegevens nodig:

  • Gewicht
  • Leeftijd
  • Lichaamslengte

Deze drie gegevens stop je in de gegeven formule en daar komt een bepaald getal uit. Aan de hand van de uitkomst kun jij kijken onder welke categorie jij valt. Het is het beste om in de categorie voor gezond gewicht te vallen. Daarnaast zijn er ook ondergewicht, overgewicht, obesitas en morbide obesitas. Ondergewicht en overgewicht zijn de categorieën die niet goed zijn, maar vaak kun je hier eenvoudig iets aan doen. Bij obesitas en zeker bij morbide obesitas is het van belang dat hier zo snel mogelijk iets aan gedaan wordt en je kunt hier het beste professionele hulp bij zoeken. Je huisarts kan je hier bijvoorbeeld goed mee op weg helpen.

Snel je bmi berekenen als vrouw

Wil jij je bmi berekenen als vrouw? Dan ga je hiervoor naar de website van BMI Uitrekenen. Hier vind je niet alleen de tabel met de verschillende categorieën, maar ook een handige rekentool waar je in een keer al je gegevens in kwijt kunt en je kunt er ook terecht voor de nodige tips om af te vallen bijvoorbeeld. Wanneer je kiest voor je bmi berekenen als vrouw en je krijgt de uitkomst overgewicht, dan is het een verstandige keuze om gewicht te verliezen. Door regelmatig te gaan voor je bmi berekenen als vrouw kun je goed in de gaten houden of je al een gezond gewicht bereikt hebt. Door de tips op de website te volgen zal het verliezen van gewicht eenvoudig zijn en ook makkelijk vol te houden. Kies voor een gezonde manier van afvallen en ga niet voor een zogenaamde crash dieet. Het lijkt misschien ideaal om de overtollige kilo’s zo snel mogelijk kwijt te raken, maar dit betekent vaak dat de kilo’s er net zo snel (of zelfs sneller) aan zitten wanneer je weer stopt met het dieet. Het is verstandiger om gezondere keuzes te maken wat betreft je voeding en het kan ook zeker geen kwaad om meer in beweging te komen. Je bmi berekenen als vrouw is eenvoudig en je weet meteen waar je aan toe bent.

Meer weten over je bmi berekenen als vrouw

Wanneer je kiest voor je bmi berekenen als vrouw dan is het belangrijk om te weten dat het een calculator is die uitgaat van gemiddeldes. Dit betekent dus dat er geen rekening gehouden wordt met persoonlijke eigenschappen. Heb jij bijvoorbeeld veel spiermassa? Dan kan het zijn dat de uitkomst van het bmi berekenen als vrouw overgewicht aangeeft, terwijl dit niet het geval is. Spieren wegen meer dan vet en kunnen dus een vertekend beeld geven. Wanneer je twijfelt of de uitkomst van het bmi berekenen als vrouw wel klopt, ga dan langs bij een diëtiste of bij je huisarts. Hij of zij kan je meer duidelijkheid geven of je wel of niet op een gezond gewicht zit voor jouw lichaamsbouw. Ook kan hij of zij je meer tips geven over hoe je bijvoorbeeld het beste gewicht kunt verliezen wanneer dit nodig blijkt te zijn. Kies dus vandaag nog voor bmi berekenen als vrouw.